Minister indkalder partier til møde efter Herlufsholm-dokumentar

Pernille Rosenkrantz-Theil (S) kalder historierne fra Herlufsholm for det alvorligste, hun har set.

Børne- og undervisningsministeren Pernille Rosenkrantz-Theil (S) vil indkalde partierne i Folketinget til en drøftelse af, om de nuværende regler på skoler er for slappe.

Det sker efter, at ministeren har set billederne og historierne fra Herlufsholm. Pernille Rosenkrantz-Theil betegner det, som det ’alvorligste’ hun har set i de årtier, hun har beskæftiget sig med skoleområdet.

- Uanset om der er tale om privatskoler eller offentlige skoler, så kan jeg ikke leve med tanken om, at der er børn, som ikke kan lægge hovedet på puden om aftenen i sovesalen uden frygt for voldelige eller seksuelle overgreb, skriver børne- og undervisningsministeren i et opslag på Facebook.

Pernille Rosenkrantz-Theil kalder det i opslaget uskik, at man sætter store børn til at passe de mindre børn. Her henviser hun til Herlufsholms præfektordning.

- Det er de simpelthen ikke gamle nok til at kunne håndtere, skriver hun.

Regeringen har tidligere i år foreslået Folketingets partier at afskaffe præfektordninger.

Statsminister kalder det 'utilgiveligt'

Fredag formiddag udtalte statsminister Mette Frederiksen (S) sig også om TV 2-dokumentaren.

I et opslag på Facebook kalder statsministeren det for 'utilgiveligt'.

- Ingen dreng eller pige i Danmark skal udsættes for vold, overgreb, systematiske krænkelser eller voldtægt, skriver Mette Frederiksen i opslaget.

Samtidig påpeger statsministeren, at Herlufsholm skal tage ansvar og få sat en stopper for kulturen på skolen.

Torsdag udtalte kronprinsparret sig ligeledes om sagen på det danske kongehus Instagramprofil.

- Det er hjerteskærende at høre om systematisk mobning og om den krænkelses- og voldskultur, som mange har været en del af. Det er helt uacceptabelt, skriver kronprinsparret i opslaget.

Parrets ældste søn, 16-årige prins Christian, har været elev på skolen siden august sidste år. Efter planen starter prinsesse Isabella på Herlufsholm efter sommerferien.

VIDEO: Flere tidligere elever står frem i en TV 2-dokumentar og kritiserer kulturen på Herlufsholm Kostskole. De beretter om afstraffelser og seksuelle krænkelser.