Herlufsholmrektor lover at stoppe usund kultur efter dokumentar

Udmeldingen kommer efter, at 50 tidligere elever fortæller om kultur med vold og krænkelser til TV 2.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Rektor på kostskolen Herlufsholm vil afskaffe eller ændre 'usunde' traditioner efter dokumentar. Det siger han til DR Sjælland fredag morgen.

- Jeg starter allerede i dag en proces med eleverne med henblik på, at vi skal afskaffe og ændre alle traditioner, der har en flig af usund kultur i sig, siger Mikkel Kjellberg til DR Sjælland fredag.

Hans udmelding kommer efter en TV 2-dokumentar, som bygger på interview med omkring 50 tidligere elever. Flere af dem fortæller om kultur med vold, mobning og krænkelser.

Ledelsen har ellers tidligere afvist, at der er problemer med kulturen på den prestigefyldte skole.

Udmelding fra kongehuset har ikke haft betydning

Prins Christian er elev på kostskolen, hvor han går i gymnasiet. Også prinsesse Isabella skal efter sommerferien starte i 9. klasse på Herlufsholm.

Kongehuset meldte torsdag aften ud, at kronprinseparret som forældre forventer, at "skolen effektivt sikrer en kultur, hvor alle er trygge og en del af fællesskabet".

Læs også
Kronprinsparret om Herlufsholm-dokumentar: - Vi er dybt rystede

Den udmelding har dog ingen betydning haft for rektorens beslutninger om handling.

- Den har ikke haft betydning, men jeg er helt enig i betragtningen om, at det er helt åbenlyst, at der skal ske nogle ændringer, siger han til DR.

Ifølge TV 2 blev fire elever bortvist fra skolen i november 2021, fordi de havde optaget videoer af forskellige former for krænkelser.

Dokumentaren blev sendt torsdag.

VIDEO: Flere tidligere elever står frem i en TV 2-dokumentar og kritiserer kulturen på Herlufsholm Kostskole. De beretter om afstraffelser og seksuelle krænkelser.