Herlufsholm Kostskole søger ny rektor

Herlufsholm søger ny rektor til skolen og kostskolen. Det sker efter den daværende rektor blev fyret efter TV 2's dokumentar Herlufsholms hemmeligheder.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Herlufsholm Skole og Kostskole søger en erfaren, samlende og inspirerende rektor til at stå i spidsen for en ambitiøs forandringsproces.

Sådan lyder starten af Herlufsholm skole og kostskoles jobopslag på gymnasiejob.dk

Skolen søger ny rektor efter Mikkel Kjellberg blev fyret med øjeblikkelig virkning den 7. maj. Han blev fyret efter TV 2's dokumentar Herlufsholms hemmeligheder blev vist den 5. maj. 

Dokumentaren satte fokus på skolens kultur. En kultur, som en række tidligere elever beskylder for at være krænkende og voldelig.

Og det affødte siden stærke reaktioner fra blandt andre politikere og kongehuset. 

Bestyrelsesformand undskylder

I forbindelse med fyringen af Mikkel Kjellberg beklagede bestyrelsesformanden overfor de elever, der har haft dårlige oplevelser på skolen.

Mikkel Kjellberg udtalte i forbindelse med dokumentaren, at han ikke kunne genkende kritikken.
Mikkel Kjellberg udtalte i forbindelse med dokumentaren, at han ikke kunne genkende kritikken. Foto: Martin Stilling - TV2 ØST

- Jeg kan på vegne af en samlet bestyrelse sige, at vi er meget påvirkede af de udtalelser, vi har hørt i udsendelsen fra TV 2, fra unge mennesker, som gennem årene har været udsat for meget voldsomme oplevelser her på skolen, lød det fra Torben Lowzow, formand for Herlufsholm Skole, i en pressemeddelelse den 7. maj.

- Jeg vil gerne, på vegne af bestyrelsen, sige undskyld og beklage dybt, hvad de har været udsat for. Både dem der står frem i udsendelsen, og som vi skylder en tak for deres mod, og til de andre som har haft lignende oplevelser, tilføjer han.

Derudover blev bestyrelsen enige om at iværksætte en handlingsplan, hvor blandt andet den såkaldte præfektordning blev afskaffet. 

Læs også
Rektor på Herlufsholm fyret efter kritisk dokumentar

Den nye rektor til Herlufsholm skal derfor være klar til at: 

- Facilitere den pædagogiske udvikling med fokus på elevernes dannelse, værdier og deres personlige kompetencer, som der står i jobopslaget.

Flere tidligere elever står frem i en TV 2-dokumentar og kritiserer kulturen på Herlufsholm Kostskole. De beretter om afstraffelser og seksuelle krænkelser.