Herlufsholm har politianmeldt 25 forhold om chikane

Herlufsholm har politianmeldt 25 forhold om chikane til politiet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Efter TV 2's dokumentar Herlufsholms hemmeligheder har skolen anmeldt 25 sager om chikane.

Det oplyser Anne Kirstine Rahr Lindbom, der er presse- og kommunikationsmedarbejder på Herlufsholm Skole.

- Jeg kan bekræfte, at Herlufsholm Skole i går anmeldte 25 forhold til politiet, vi som skole har modtaget. Forholdene omhandler chikane af vores elever på sociale medier, siger Anne Kirstine Rahr Lindbom.

quote Onsdag eftermiddag har vi modtaget en række anmeldelser om trusler, primært på de sociale medier

Kim Kliver, politiinspektør


Trusler på sociale medier

Mandag udsendte Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi en pressemeddelelse, hvor de opfordrer til, at nuværende og tidligere elever henvender sig til Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, hvis de ønsker at anmelde, at de har været udsat for strafbare forhold som for eksempel voldsepisoder eller psykisk vold under deres ophold på Herlufsholm Skole.

Hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi kan de bekræfte, at de har fået nye henvendelser.

- Efter vi gik ud med en pressemeddelelse, er der nogle folk, der har rettet henvendelse. De henvendelser kigger vi nærmere på, og så vil vi vurdere, om de er egnet til en egentlig efterforskning - det afhænger jo af, hvor konkrete de er, siger politiinspektør Kim Kliver.

- Ud over de henvendelser har vi også onsdag eftermiddag modtaget nogle henvendelser, som primært drejer sig om trusler på sociale medier, og dem er vi også begyndt at gennemgå.

Anmeldelse handler om chikane mod ansatte og elever

Ifølge politiet er der tale om trusler mod ansatte og elever på Herlufsholm.

- Onsdag eftermiddag har vi modtaget en række anmeldelser om trusler, primært på de sociale medier. Trusler som retter sig dels mod personale og elevgruppen i bredere forstand - ikke individer, siger politiinspektør Kim Kliver fra Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi.

- Dem kigger vi nærmere ind i og ser, hvor konkrete de er, og om vi kan identificere de brugere, der er. Er der tale om trusler i straffelovens forstand, vil vi indlede en efterforskning.

VIDEO: Kim Kliver fortæller om de anmeldelser, politiet har modtaget.

Skole har bedt elever overveje brugen af uniform

Herlufsholm har efter TV 2-dokumentaren bedt elever overveje brugen af skoleuniform uden for skolen.

Skolens ledelse opfordrede direkte eleverne til at "nedtone" brugen af den traditionelle skoleuniform, når de ikke er på skolens matrikel. Det skete, efter elever har oplevet negative reaktioner på sociale medier, og når de færdes uden for skolen i skolebeklædning.

- Skolen og vores elever er i en vanskelig situation, og nogle elever har oplevet negative reaktioner på sociale medier, og når de færdes uden for skolen i skolebeklædning, skrev vicerektor Martin Arvedlund i en e-mail til Ritzau.

- Det er vi meget kede af, og derfor har vi bedt eleverne overveje, om de i en periode bør nedtone deres skolebeklædning, når de færdes uden for skolen, skriver vicerektoren.