Dømt for seksuelt overgreb på Herlufsholm

En 16-årig teenagedreng er torsdag dømt skyldig i en sag om voldtægt ved i Retten i Næstved. Teenageren får seks måneders ubetinget fængsel.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det skete uden samtykke, da en 16-årig teenagedreng, der er elev på Herlufsholm Kostskole, udsatte en anden elev for overgreb ’ved andet seksuelt forhold end samleje’.

Derfor er den 16-årige kostskoleelev i dag blevet idømt seks måneders ubetinget fængsel og en erstatning til den forurettede i sagen. Det oplyser Retten i Næstved til TV2 ØST.

Teenagedrengen er elev på den prestigefyldte privatskole Herlufsholm, og voldtægten skete ifølge anklagemyndigheden ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi på et værelse på Herlufsholm Kostskole en nat i februar i år.

Lod som om, han sov

Drengen, der var offer for voldtægten, lå i en seng og forsøgte at falde i søvn. Af anklageskriftet fremgår det, at den dengang 15-årige dreng befølte offeret under tøjet, hvilket medførte, at offeret "lod som om, han sov".

Herefter trak den dømte dreng offerets underbukser ned.

Læs også
16-årig elev fra Herlufsholm skal i retten for voldtægt
Læs også
16-årig elev fra Herlufsholm skal i retten for voldtægt

Ifølge anklagemyndigheden gav den dengang 15-årige dreng derefter offeret henholdsvis et såkaldt "handjob" og udførte oralsex på ham - begge dele uden offerets samtykke.

Undervejs forsøgte offeret at trække sig væk fra den nu dømte, men den 15-årige dreng fortsatte. Det fremgår af et anklageskrift, som TV 2 Dokumentar har fået aktindsigt i.

Susan Jørgensen, der er forsvarer for den dømte, oplyser til Ekstra Bladet, at hun og hendes klient anker dommen til landsretten med påstand om frifindelse.

Ikke første gang

Det er ikke første gang, at en elev fra Herlufsholm Kostskole er tiltalt for voldtægt.

I 2006 sad en teenagedreng, der boede på skolens kostafdeling, også på anklagebænken ved Retten i Næstved. Han var tiltalt for voldtægt af en teenagepige, der var såkaldt dagelev på skolen. Drengen blev dog ikke fundet skyldig.

Læs også
Herlufsholm i brev til forældre: Sagen fylder meget
Læs også
Herlufsholm i brev til forældre: Sagen fylder meget

I 2016 blev en teenagedreng sigtet for voldtægt af en teenagepige. Begge var elever på privatskolen. Politiet frafaldt senere sigtelsen.