Byrådspolitiker fyret kort før byrådsmøde

Byrådspolitikeren Helle Blak (SF) blev officielt fyret af Slagelse Kommune 20 minutter før et byrådsmøde.

Tema: Helle Blak-sagen
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Et ifølge hovedpersonen "horribelt" forløb kulminerede mandag - kort før byrådsmødet - med en fyreseddel til Helle Blak (SF).

Det skriver Sjællandske.

Dermed er byrådsmedlemmet nu officielt opsagt som leder af Rosenkildegårdens Ungdomscafé, 23 år efter hun begyndte at arbejde i Slagelse Kommune, angiveligt grundet manglende tillid.

Sagen og kommunens behandling har dog lammet hende i en grad - og tæret på kræfterne - så hun nærmest ikke kan finde fodfæste.

Det siger hun til Sjællandske i kølvandet på opsigelsen, som hun modtog små 20 minutter før byrådsmødet mandag.

- Det er absolut den mest grundløse og usaglige fyring, jeg nogensinde har hørt om, lyder det fra Helle Blak, som siden starten af marts, hvor hun første gang kunne læse om sin forestående fyring i Sjællandske, har kæmpet imod det "usynlige monster", som hun kalder den mur og modstand, hun mødes af fra arbejdsgiveren, Slagelse Kommunes, side.

Vil kæmpe videre

Hun er imidlertid slet ikke færdig med at kæmpe - det er hendes fagforening absolut heller ikke.

Byrådsmedlemmet, som oven i købet er blevet politianmeldt, men stadig intet har set til anmeldelsen - andet end et notat, som hun er blevet præsenteret for på forespørgsel - mener ikke, at Slagelse Kommune bør slippe af sted med denne fyring.

- Det har haft store personlige konsekvenser for mig, og jeg kan fortælle, at min fagforening BUPL og jeg har begæret ønske om en ny forhandling, siger Helle Blak, som tilføjer, at forhandlingen i forhold til den tidligere påtænkte fyring slet ikke var blevet gjort færdig, før hun mandag modtog den egentlige opsigelse.

Sjællandske erfarer fra BUPL, at der slet ikke er blevet forhandlet nogen aftale på plads, ligesom hovedforbundet stadig overvejer at melde kommunen til politiet for sin - ifølge fagforeningen - usaglige fyring.

Kommunaldirektør Jane Wiis har ingen kommentarer til sagen, da det er en personsag. Hun bedyrer, at disse sager er belagt med tavshedspligt.