Byrådsmedlems fagforening angriber Slagelse Kommune: Risikerer politianmeldelse

Først politianmeldte borgmesteren det samlede byråd efter læk af fortrolige oplysninger til pressen. Nu kan endnu en politianmeldelse i sangen være på vej.

Tema: Helle Blak-sagen
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Forleden politianmeldte Slagelses borgmester Stén Knuth (V) det samlede byråd til politiet for brud på tavshedspligten i forbindelse med den påtænkte fyring af SF-byrådsmedlem Helle Blak som leder af Rosenkildegårdens Ungdomscafé i Slagelse.

Men nu venter der måske endnu en politianmeldelse. Og denne gang kan den risikere at komme fra Helle Blaks fagforening, BUPL Midtsjælland.

Det skriver Sjællandske. 

Her mener formand Bertha Langhoff Hansen, at politianmeldelsen af byrådet fjerner fokus fra sagens kerne. Fagforeningen mener nemlig ikke, at kommunen har undersøgt sagen tilstrækkeligt, inden det førte til det man karakteriserer som en ufattelig hårdhændet afskedigelsessag.

- Politianmeldelse af byrådet ændrer ikke ved, at det er den administrative ledelse, der har ansvaret for at håndtere personalesager efter bogen. I denne her sag er helt simple regler overtrådt, siger Bertha Langhoff Hansen til avisen

Hun mener, at sagen bør få følger, hvorfor man overvejer en politianmeldelse.

Politiinspektør: Ikke uvant med den slags sager

Politiinspektør Kim Kliver fra Sydsjællands og Lolland Falsters Politi bekræfter i øvrigt modtagelsen af anmeldelsen mod det samlede Slagelse Byråd.

Han ønsker ikke at gå i detaljer med, hvordan politiet vil gribe efterforskningen an, men forsikrer, at politiet ikke er uvant med den slags sager.

Helle Blak er fortid som leder af en kommunal ungdomscafé i Slagelse Kommune.