Borgmester politianmelder hele byrådet for læk

Hele byrådet i Slagelse Kommune er blevet meldt til politiet af borgmester Stén Knuth (V). Det sker efter læk af fortrolige oplysninger til pressen.

Tema: Helle Blak-sagen
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Borgmesteren i Slagelse Kommune, Stén Knuth (V), melder nu hele byrådet til politiet efter læk af fortrolige oplysninger til pressen.

Det skriver Sjællandske.

Det sker efter et møde i kommunens økonomiudvalg forleden, hvor samtlige politikere stemte for en undersøgelse af, hvem der har brudt sin tavshedspligt og lækket i sagen om SF-byrådsmedlem Helle Blaks påtænkte fyring som leder af Rosenkildegårdens Ungdomscafé i Slagelse. 

- Vi bliver nødt til at sende et klart signal til omverdenen om, at det vil vi ikke finde os i, og nu må vi komme til bunds i sagen, siger borgmesteren og tilføjer, at det er uholdbart, når politikere bryder tavshedspligten, siger borgmesteren til avisen.

Borgmester: Det er en meget utryg situation

- Det er en meget utryg situation, når fortrolige oplysninger kan gå af sted på den måde. Det er foruroligende, siger Stén Knuth.

Han henviser til politianmeldelsen af Helle Blak, der hurtigt nåede Sjællandskes forside.

Kommunalforsker: Ikke hverdagskost

Ifølge kommunalforsker Roger Buch, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, er der ingen vej udenom. En politianmeldelse skal der til, omend det er uhyre sjældent, at et byråd politianmelder sig selv.

Kommunen ville dog ikke selv kunne stå for en undersøgelse.

- Kommunens egen undersøgelse vil intet være værd, for hvis man endelig finder noget, skal politiet alligevel i gang. At et helt byråd politianmeldes, er dog ikke hverdagskost, siger han til avisen.