Politiet mangler hjælp til nye spor i drabssag

En bronzefarvet bil kan være et nyt spor i sagen om den 34-årige Hediga Morad, som formodes dræbt tilbage i oktober. Liget er dog fortsat ikke fundet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ingen har set eller hørt noget til 34-årige Hediga Morad, der sammen med sine to børn ankom til Vordingborg Station fra Vejle lige før midnat fredag den 9. oktober sidste år.

Kvindens eksmand hentede alle tre på stationen, da børnene skulle holde vinterferie hos deres far. Hediga Morad forlod derfor eksmandens lejlighed lørdag, men siden har ingen set  den 34-årige kvinde.

Torsdag aften fortæller politiet om to nye spor i sagen, der forhåbentligt kan være med til at opklare den.

Det oplyser Station 2.

Ifølge politiet har eksmanden karakteristiske bil nemlig været ved Møns Klint dagen efter kvinden forsvandt.

- Det var den første weekend i efterårsferien, og vi håber nogen kan huske, de besøgte Møns Klint og bemærkede bilen her. Det er en bronzefarvet Kia Clarus, og den er ret karakteristisk, siger Søren Ravn-Nielsen, der er vicepolitiinspektør ved Sydsjælland og Lolland-Falsters politi til Station 2.

Kvinden og hendes eksmand stammer fra Irak og kom til Danmark fra Syrien for omkring to år siden. Sidste sommer gik parret fra hinanden og Hediga Morad frygtede for sit liv og flygtede til et krisecenter. Det fortæller Sandie Hansen, som mødte den formodede dræbt kvinde på krisecentret.

- Hun frygtede, at han ville slå hende ihjel. Det sagde hun flere gange. Hun sagde også, at hun hellere ville dø end at undvære sine børn, så derfor giver det ikke nogen mening, at hun skulle være stukket af, fortæller Sandie Hansen til Station 2 Efterlyst.

Købte spade før forsvinden

Kvindens eksmand blev i december sidste år anholdt og sigtet for drabet. Ifølge politiet var han ved Møns Klint dagen efter Hediga Morads forsvinden, hvor han kan have skilt sig af med liget. Politiet vil også gerne have hjælp til oplysninger omkring en spade af mærket Fiskars.

- Eksmanden har tilsyneladende købt en spade af mærket Fiskars to dage før Hediga Morad forsvinder. Vi har ikke kunne finde spaden, så vi vil meget gerne høre fra nogen, der har set sådan en spade ligge et sted i naturen. For eksempel ved Møns Klint. Men skulle den dukke op andre steder, er det selvfølgelig også interessant, siger vicepolitiinspektør Søren Ravn-Nielsen.

Har du oplysninger i sagen, kan du kontakte politiet på telefon 114.