Nye henvendelser i drabssag

Politiet har fået to nye henvendelser i sagen om den 34-årige Hediga Morad, som formodes dræbt tidligere i oktober.

Tema: Hediga Morad - drabssagen uden lig
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Torsdag offentligegjorde politiet to nye spor i drabssagen om den 34-årige Hediga Morad.

Siden har politiet fået to nye henvendelser.

- Vi har fået to henvendelser, der går på bilen, vi har efterlyst. Dem skal vi nu have kigget nærmere på, så vi kan afgøre om det er den bil, der er blevet set, eller ej, siger vicepolitiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, Søren Ravn.

Nye spor 

Ifølge politiet befandt en bronzefarvet Kia Clarus, tilhørende den drabssigtede eksmand, sig ved Møns Klint dagen efter kvinden forsvandt. Her formoder politiet, at eksmanden har skilt sig af med liget af den 34-årige Hediga Morad. Politiet efterlyste torsdag vidner, der måtte have set bilen i området.

Samtidig ville politiet også gerne have hjælp til oplysninger omkring en spade af mærket Fiskars, som eksmanden købte to dage før Hediga Morads forsvinden.

- Nu undersøger vi de henvendelser, vi har fået ind, og så kommer der måske nogle flere i løbet af de næste par dage. Det er ikke usandsynligt, at folk lige skal tænke over det og snakke med bekendte, før de henvender sig til os. Så der kan sagtens nå at komme flere, siger Søren Ravn.

Stammer fra Irak

Kvinden og hendes eksmand stammer fra Irak og kom til Danmark fra Syrien for omkring to år siden. Sidste sommer gik parret fra hinanden og Hediga Morad frygtede for sit liv og flygtede til et krisecenter. 

Den 34-årige Hediga Morad ankom sammen med sine to børn til Vordingborg Station fra Vejle lige før midnat fredag den 9. oktober sidste år.

Kvindens eksmand hentede alle tre på stationen, da børnene skulle holde vinterferie hos deres far. Hediga Morad forlod eksmandens lejlighed lørdag, men siden har ingen set den 34-årige kvinde.

Kvindens eksmand blev i december sidste år anholdt og sigtet for drabet. 

Har du oplysninger i sagen, kan du kontakte politiet på telefon 114.