Mand dømt skyldig i drab på ekskone

En spektakulær drabssag har omsider nået sin afslutning ved Retten i Nykøbing Falster. En drabssag uden et lig.

Tema: Hediga Morad - drabssagen uden lig
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En spektakulær drabssag har omsider nået sin afslutning ved Retten i Nykøbing Falster. En drabssag uden et lig.

Sagen handler om den 34-årige Hediga Morads forsvinden i oktober 2015, hvor hendes 41-årige eksmand var tiltalt for at have dræbt hende.

Lørdag klokken 10.00 afgjorde et enigt Nævningeting ved retten i Nykøbing Falster, at eksmanden stod bag drabet på den syriskfødte kvinde. Han blev kendt skyldig i alle forhold. 

Den dømte virkede rolig, da dommen blev afsagt. Den dømtes søster virkede til gengæld påvirket af afgørelsen, fortæller vores reporter, der er til stede i retten. 

Nægter sig skyldig 

Manden har nægtet sig skyldig hele sagen igennem. Han mener, at Hediga Morad muligvis er taget til Syrien, hvor de begge er fra oprindeligt.

Retten lægger i sin afgørelse vægt på, at den 41-årige mand selv skrev en afskeds-sms til sig selv fra hendes telefon efter drabet.

Retten lægger også vægt på, at Hediga Morads MasterCard blev sendt til Tyskland og så til Tyrkiet efter hendes forsvinden.

- Ved at skrive sms'en og hans forsøg på at anvende MasterCardet har (han, red.) forsøgt at skjule begivenheder, der har sammenhæng med (hendes, red.) forsvinden, skriver retten i sin afgørelse.

Anklager: Dømte kvalte ekskonen

Anklagemyndigheden mener, at den 41-årige mand kvalte ekskonen og lagde hende i bagagerummet på sin bil. Derefter kørte han til Møns Klint og skaffede sig af med liget.

Mandens forsvarer, Henrik Stagetorn, sagde i sin procedure fredag, at manden bør frikendes, fordi der mangler afgørende beviser mod ham. Han sagde, at tvivlen bør komme den tiltalte til gode.

Der skal senere lørdag tages stilling til strafudmålingen.

Kræver udvisning af Danmark 

Anklageren ønsker 14 års fængsel og udvisning af Danmark, hvilket er højere end de normale 12 år for drab grundet den særlige planlægning, der er foregået.

Forsvareren i sagen ønsker 12 års fængsel, da der ifølge ham ikke er skærpende omstændigheder. 

Politiet: En opsigtsvækkende sag

Det var en opsigtsvækkende sag, der blev behandlet ved Retten i Nykøbing Falster.

- Det er ikke så tit, man har en drabssag, hvor man ikke har noget lig, udtalte Søren Ravn-Nielsen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, der har ledt efterforskningen, tidligere til TV ØST.

Hediga Morad og den dømte eksmand er begge fra Syrien oprindeligt.