Hvorfor skulle Hediga Morads mastercard bruges i udlandet?

I dag fortsætter ankesagen om Hediga Morad. Anklageren har brugt første del af retsmødet på at afhøre tiltalte om Hediga Morads mastercard.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hvorfor fik han en bekendt til at bruge Hediga Morads mastercard i udlandet?

Det er noget af det første, som anklageren kommer ind på i dagens retsmøde i ankesagen om Hediga Morads forsvinden.

Eksmanden, som i byretten blev idømt 12 års fængsel og udvisning af landet, indrømmer i Østre Landsret, at have skjult Hediga Morads mastercard.

Men hvorfor fortalte han ikke politiet, at han havde Hediga Morads mastercard – og hvorfor skulle det bruges i Tyrkiet?

Ville ikke bringe hjælper i fedtefadet

Tiltalte forklarer i retten, at han ikke ønskede, at deres rigtige navne skulle frem. For inden han og Hediga Morad kom til Danmark, opholdt de sig i Italien. Kom det frem, frygtede han, hvad det ville betyde for han ret til at blive i Danmark.

Og årsagen til, at han ikke fortalte politiet om det var, at han ikke ville bringe sin hjælper i fedtefadet.

Og netop hjælperen skal afgive forklaring i Østre Landsret i dag. En ung mand, som tiltalte mødte i Danmark, efter Hediga Morad forsvandt.

Det var ham, der hjalp med at få hendes mastercard til Istanbul i Tyrkiet, hvor der skulle videre til Syrien. I vidneskranken forklarer, at han havde fået det indtryk, at Hediga Morad var i Tyrkiet – og det var derfor, kortet skulle sendes derned.

Det helt store spørgsmål i ankesagen om Hediga Morad har i dag været, om det er rigtigt, at den sigtede købte en spade, da hans ekskone forsvandt.

De var i tæt kontakt

Hjælperen blev udstyret med simkort og af telefonoplysninger fremgår det, at han og tiltalte var i tæt kontakt op til tiltaltes anholdelse.

Ifølge hjælperen handlede alle deres telefonsamtaler om madlavning. Han lærte tiltalte at lave mad til børnene.

Sammen havde de afleveret mastercardet i Tyskland og aftalen var så, at hjælperen skulle sende kortet videre til Tyrkiet, hvis der ”skete noget” med tiltalte. Kortet sendte han videre, efter tiltaltes anholdelse.