Hediga Morads eksmand er dømt skyldig i drabssag uden lig

Hediga Morads eksmand er fundet skyldig i hendes drab, selvom der aldrig er blevet fundet et lig.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hediga Morads eksmand er nu blevet fundet skyldig i den syriske kvindes mord. Det afgjorde et enigt nævningeting onsdag klokken 13.30 ved Østre Landsret i Nykøbing Falster.

Det drejer sig om en drabssag uden lig.

Retten er overbevist om, at hun Hediga Morad er død. Senere i dag kommer der strafudmåling i sagen.

Den 34-årige kvinde forsvandt natten mellem den 9. og 10. oktober 2015, efter hun afleverede sine børn til sin eksmand og børnenes far i Vordingborg.

Men der er aldrig blevet fundet et lig. I byretten blev hendes 41-årige eksmand i januar idømt 12 år og udvisning af Danmark i byretten for ekskonens mord.

Eksmanden ankede dommen på stedet.

Eksmand nægter sig fortsat skyldig

Onsdag formiddag procederede forsvareren sine sidste argumenter i ankesagen, hvor han gik efter at have sin klient frifundet for både trusler, drab og usømmelig omgang med lig. 

Hediga Morads syriske eksmand har gennem hele sagen nægtet sig skyldig i mordet. Han mener ikke, at hun er død.

Ved ankesagens sidste dag tog den tiltalte eksmand selv ordet i retten. Ved hjælp af en tolk sagde han, at hvis han havde dræbt sin ekskone, så ville han straks forlade Danmark med sine med børn.

Tiltalte tog onsdag en masse effekter med i retten, som han viste til dommeren og nævningene. Han viste blandt andet et billede frem, som hans børn havde lavet. På billedet stod ordene ”Dad Forever”.  

Brugte spade til bortskaffelse af lig

Det enige nævningeting nævner en spade i skyldskendelsen, som skulle være blevet brugt i forbindelse med bortskaffelsen af liget.

Under ankesagen blev en indkøbsassistent hos Jem & Fix i Vejle kaldt ind som vidne. Assistenten har ansvaret for butikkædens indkøb og salg, og anklageren ville vide, om hun kunne se, at der blev solgt en spidsspade eller en løvrive i Jem & Fix i Vordingborg den dag i oktober 2015, da Hediga Morad forsvandt.

Her svarede assistenten, at der var blevet solgt en spade, men ikke nogen rive. Forsvaret ville til gengæld gerne vide, om der ikke kunne være en forkert stregkode på riven, så den ville fremstå som spade i systemerne. 

Anklagemyndigheden mente dog, at Hediga Morads eksmand købte en spade i Jem & Fix den dag, hun forsvandt. Men det nægtede eksmanden dog, som sagde, at han i stedet havde købt en rive til at samle blade og kviste med.