Eksmand sendte 300 sms’er til Hediga Morad efter hendes forsvinden

Det ville kræve en kold og udspekuleret person at sende adskillige beskeder til forsvunde Hediga Morad, hvis tiltalte vidste, hun var død, lyder det.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Tiltalte ville være ualmindeligt kold og udspekuleret, hvis han blev ved med at opsøge ekskonen velvidende om, at hun er død.

Sådan fremlægger forsvareren til Hediga Morads eksmand sin procedure i Østre Landsret i Nykøbing Falster onsdag. Sidste dele af ankesagen finder sted i retten lige nu, hvor der ventes at falde dom senere i dag.

Ifølge forsvareren sendte og foretog tiltalte, kvindens eksmand, omkring 300 sms’er og opkald til ekskonen efter hendes forsvinden. Den syriskfødte kvinde forsvandt natten mellem den 9. og 10. oktober 2015, efter hun havde afleveret parrets fælles børn til tiltalte i Vordingborg.

Tiltalte blev i januar idømt 12 års fængsel og udvisning af Danmark for hendes mord tilbage i januar. Men hendes lig er aldrig blevet fundet, og tiltalte ankede dommen på stedet.

Tilbragte sidste nat sammen

På ankesagens sidste dag forklarer forsvareren, at tiltalte kunne fornemme, at Hediga Morad havde det skidt, da hun afleverede sine børn hos tiltalte. Ifølge tiltalte tilbragte parret natten sammen.

Næste morgen tog tiltalte ud for at handle, men Hediga Morad var væk, da han kom hjem. Forsvarer procederer derfor, at det er årsagen til, at tiltalte ikke har et alibi for den efterfølgende morgen.

"En udspekuleret og kold person"

Onsdag formiddag fremhæver forsvareren, at tiltalte skriver adskillelige gange til Hediga Morad efter hendes forsvinden og bønfalder hende om at svare.

Ifølge forsvareren var ordlyden på beskederne i retning af "Kom tilbage til mig, mit liv er intet uden dig, mit hjerte savner dig, jeg ryster af bekymring over, at du er væk."

Ifølge forsvareren kræver det en udspekuleret og kold person at blive ved med at kontakte ekskonen, hvis man ved, at hun er død. Forsvareren mener, at opkaldene og sms'erne vidner om, at tiltalte tror på, at Hediga Morad er forsvundet, ligesom hun er gjort to gange tidligere. 

Liveblog fra retten

Vores journalist Tine Rock følger sagen fra retssalen i livebloggen herunder.

Se den i teksten herunder.

Ankesag om Hediga Morad: Dag 7

playliveblog