Zornig-dom udsat til torsdag

Lisbeth Zornig Andersen må vente en dag på at få dommen i retssagen om menneskesmugling mod hende.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Dommerne udbad sig betænkningstid – og derfor blev ankesagen ved Østre Landsret mod Lisbeth Zornig Andersen og Mikael Lindholm for menneskesmugling ikke afgjort onsdag som planlagt.

- Efter proceduren og det formelle var overstået, så valgte dommerne at udsætte domsafsigelsen til torsdag middag. Og jeg tænker, at det er et godt tegn. I byretten tog den afgørelse kun 20 minutter, siger Lisbeth Zornig Andersen til TV ØST.

Dømt som menneskesmugler

Lisbeth Zornig Andersen og Mikael Lindholm danner par, og er ved Retten i Nykøbing Falster tidligere blevet dømt til at betale en bøde på 22.500 kroner hver for at have kørt en syrisk familie fra Rødbyhavn til Kastrup i de kaotiske dage i september 2015, da flygtninge i store tal ankom til Danmark.

- Jeg synes, at det er gået godt under retshandlingen i dag. Sagen er blevet behandlet fint, og jeg synes at det hele har været noget mere nuanceret end i byretten, siger Lisbeth Zornig Andersen. Hun venter selv at blive frikendt ved sagen – blandt andet på grund af en lignende dom i Århus, der frifinder borgerne for at hjælpe flygtninge på vej.

Lisbeth Zornig Andersen er tidligere formand for børnerådet, og arbejder til hverdag med at sætte fokus på udsatte danskere.