Yderligere to mænd sigtes efter røveri i Aldi

To mænd er fredag morgen blevet anholdt og sigtet i sagen om et røveri i en Aldi i Nykøbing Falster. De fremstilles i grundlovsforhør fredag.

Opdateret
Artiklen er klokken 16.00 opdateret med oplysninger om grundlovsforhøret, samt dom til en 47-årig mand for kokain-besiddelse.

En 23-årig mand sidder allerede varetægtsfængslet i sagen om et røveri i Aldi i Nykøbing Falster torsdag den 2. marts. Nu er yderligere to mænd blevet anholdt og sigtet i sagen.

Det drejer sig om to mænd på henholdsvis 25 år og 30 år.

De bliver fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Nykøbing Falster fredag formiddag, oplyser anklagerfuldmægtig Louise Knudsen.

I alt tre mænd er nu sigtet efter røveriet i Aldi på Møllebakken i Nykøbing Falster torsdag den 2. marts.
I alt tre mænd er nu sigtet efter røveriet i Aldi på Møllebakken i Nykøbing Falster torsdag den 2. marts. Foto: Google Streetview - Google Maps. Billedet er taget i 2021.

- Der bliver rejst sigtelse for røveri subsidiært tyveri begået i Aldi i Nykøbing Falster, fortæller hun. 

De to mænd er ifølge Louise Knudsen begge blevet anholdt fredag morgen. Louise Knudsen vil ikke komme nærmere ind på, hvor anholdelserne har fundet sted, men politikommissær Bo Von Würden bekræfter, at der er foregået en politiaktion fredag morgen i Nykøbing Falster, som er relateret til røveriet i Aldi.

- Vi har været ude på tre forskellige adresser i Nykøbing Falster, hvor der er blevet foretaget anholdelse af to personer, fortæller han.

quote Der er noget efterforskning, der viser, at der formentlig har været flere om det i selve planlægningen af røveriet

Bo Von Würden, politikommissær, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

På billeder fra fredagens politiaktion ses flere uniformerede betjente, der ledsages af narkohunde, på Gåbensevej i Nykøbing Falster. Bo Von Würden fortæller i den forbindelse, at politiet har haft både narko- og sprængstofhunde til at undersøge adresserne.

- Vi fandt lidt narko på et af stederne, vi ransagede, og så har vi også søgt efter våben med de her sprængstofhunde. Ikke fordi vi går efter sprængstof, men fordi de er blevet brugt til at søge efter våben, forklarer han.

Flere anholdelser kan være på vej

Røveriet fandt sted torsdag den 2. marts klokken 20.24 i Aldi på Møllebakken i Nykøbing Falster, hvor to røvere med kniv truede personalet til at åbne butikkens pengeskab.

Røverne slap af sted med et større beløb i kontanter.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi bragte efter røveriet en efterlysning med signalement på de to maskerede mænd i 20’erne, og den 9. marts blev en 23-årig mand anholdt og varetægtsfængslet i sagen.

Læs også
Knivrøver bag tremmer i sag om dramatisk knivrøveri
Læs også
Knivrøver bag tremmer i sag om dramatisk knivrøveri

Efter fredagens anholdelser af yderligere to mænd er der altså i alt tre personer, der er blevet sigtet i sagen. Det er ifølge Bo Von Würden dog ikke sikkert, at anholdelserne i sagen stopper her. Politiets efterforskning viser nemlig, at der kan være endnu flere involverede i røveriet.

- Der er noget efterforskning, der viser, at der formentlig har været flere om det i selve planlægningen af røveriet, og som også har modtaget udbyttet efterfølgende. Så vi har noget at gå efter, siger politikommissæren. 

Grundlovsforhøret af de to mænd, der blev anholdt fredag morgen, begynder fredag klokken 11.00 ved Retten i Nykøbing Falster. 

14 dages fængsel og en straksdom

Fredag eftermiddag oplyser Bo Von Würden til TV2 ØST, at de to mænd begge er blevet varetægtsfængslet i 14 dage.

Derudover førte fredagens aktion også politiet på sporet af yderligere et kriminelt forhold.

I forbindelse med ransagningen på en af adresserne i Nykøbing Falster traf betjentene en 47-årig mand, der var i besiddelse af 28 gram kokain.

Manden blev anholdt, og ved et efterfølgende grundlovsforhør erkendte han forholdet, oplyser politikommissæren.

For dette har manden modtaget en straksdom på fire måneders ubetinget fængsel til afsoning på et senere tidspunkt. Efter retsmødet blev den 47-årige mand løsladt.Mest læste

play
Søren Skotte

Politiet blitzer motorcyklist for første gang

play
Politiaktion Grumløse

Over 20 betjente i aktion - flere ulovlige genstande fundet

play

Stort skred ved Møns Klint: - Jorden buldrede og larmede

play
Ærter - ærtehøst

Slut med danske ærter i frysedisken

Se flere