¨

Yahya Hassan kommer til Nykøbing Falster

Foto: TV ØST

Den omstridte digter Yahya Hassan kommer til Nykøbing Falster, hvor han blandt andet skal fortælle om sin debutdigtsamling, som har ført til flere dødstrusler.

Yahya Hassan er efterhånden blevet et kendt navn, og nu kommer den omstridte digter til Nykøbing Falster. Hassan er en ung digter med palæstinensisk baggrund. I efteråret udgav han sin debut digtsamling med den enkle titel "YAHYA HASSAN", og den skabte stor debat.

Adskillige personer har reageret meget voldsomt på digtsamlingen, hvor Yahya Hassan beskriver sin opvækst og den ghetto, han er vokset op i. Siden har Yahya Hassan modtaget flere dødstrusler og er blevet slået ned, hvorfor han er under politiets beskyttelse. Nu kommer han så til Nykøbing Falster, hvor han skal besøge Teatret Masken.

Besøg kostede over 1 million kroner

I en pressemeddelelse skriver teateret, at det først og fremmest har inviteret Yahya Hassan, fordi hans digtsamling er helt fantastisk, rå og usentimental. Den beskriver hans barndom og opvækst nærmest i kronologisk rækkefølge, og så er det for at hylde ytringsfriheden.

Hans kritik af islam og de muslimske miljøer i Danmark har vakt så stor vrede, at det skabte stor påstyr, da han i november skulle besøge bydelen Vollsmose i Odense. Her måtte der så meget politi til af sikkerhedsmæssige årsager, at Fyns Politi vurderede, at regningen for besøget ville løbe op på over 1 million kroner.

Største oplag i Danmark

Digtsamlingen er siden oktober 2013 trykt i 100.000 eksemplarer, hvilket er det største oplag for en debutdigtsamling nogensinde i Danmark.

Dermed overhaler den 18-årige digter Vita Andersen, hvis digtsamling "Tryghedsnarkomaner" i 1977 rundede et oplag på 90.000 eksemplarer.

Helle Bertram, cand.mag i Nordisk sprog og litteratur (SDU) og forfatter til en lang række portrætter af store, nordiske forfattere, har i Folketidende anmeldt digtsamlingen "YAHYA HASSAN". Det er også hende, der skal interviewe Yahya Hassan og være ordstyrer ved Yahya Hassans besøg på Teatret Masken.

Interview og oplæsning

Aftenen indledes med interviewet af Yahya Hassan, dernæst vil han læse op fra sin digtsamling, og vi slutter aftenen af med spørgsmål fra publikum, og mon ikke der bliver lejlighed til at Yahya Hassan signerer bøger?

Du kan læse mere om arrangementet på Teatret Maskens hjemmeside www.masken.dk

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App