¨

Virksomheder har brug for udlændinge

Foto: TV ØST

Onsdag holder DI Lolland-Falster erhvervstræf. Et af emnerne for dagen er, hvordan virksomheder bedst griber det an, når flygtninge skal integreres.

Virksomheder på Lolland og Falster oplever lige nu et opsving.

Derfor har virksomhederne i følge Dansk Industri Lolland-Falster brug for flere medarbejdere, både danske og udenlandske. Onsdag mødes DI Lolland-Falster med lokale virksomheder til erhvervstræf på Fuglsang Herregård i Toreby.

- Det er nødvendigt at udvide puljen af arbejdskraft. Både med danskere og med de mange flygtninge, der er kommet til Lolland-Falster den seneste tid, siger DI Lolland-Falsters formand, Allan H. Schmidt, og tilføjer: 

- Virksomhederne bliver nødt til at være med til at hjælpe flygtninge ind på arbejdsmarkedet, så de ikke ender med at blive en belastning for samfundet, men en værdi. Vi har brug for alle, og derfor er det vigtigt at få gjort virksomhederne opmærksomme på det potentiale, der ligger i flygtninge.

Bør prioritere arbejdskraft  højest

Fornylig lavede Dansk Industri en undersøgelse om det lokale erhvervsklima. Her pegede virksomheder i både Guldborgsund og Lolland Kommuner på arbejdskraft som det område, kommunerne bør prioritere højest for at skabe vækst.

Hver femte virksomhed svarede, at de allerede nu oplever problemer med at finde kvalificerede medarbejdere.

På dagens erhvervstræf skal det diskuteres, hvordan virksomheder får bedst kvalificerede medarbejdere, både danske og udenlandske.

Gode erfaringer med at ansætte flygtninge

DI Lolland-Falsters egen formand har selv gode erfaringer med at ansætte flygtninge.

- På A. Schillers Maskinfabrik A/S havde jeg bosniske flygtninge ansat i 1990'erne. Og i sidste uge startede en syrisk flygtning på virksomheden. Han er på fabrikken to dage om ugen og på sprogskole resten af dagene. Han havde tidligere arbejdet med jern og metal, og vi fandt frem til ham gennem jobcentret, siger Allan H. Schmidt. 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App