Vinterbadning hitter - nu skal turisterne med på bølgen

Nye saunaer og et omklædningsrum skal være med til at tiltrække turister til Lolland og Falster i vinterhalvåret.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Vinterbadeklubben 5 kolde tæer og Guldborgland Bådelaug er gået sammen i et nyt samarbejde, som nu har skaffet omklædningsfaciliteter og en sauna til vinterbaderne i Guldborg.

Det skriver Guldborgsund Kommune i en pressemeddelelse.

quote Det her er et fantastisk eksempel på initiativer båret af passionerede ildsjæle, som tilfører området enorm værdi

Rune Macdonald, oplevelseskonsulent i Kultur & Fritid i Guldborgsund Kommune

Gode faciliteter for vinterbaderne skal være med til at gøre Sydhavsøernes mange strande populære for turisterne - også om vinteren.

- Vi glæder os meget over den stigende interesse for vinterbadning, og over, at Gedser og Guldborg har fået så fine forhold. Det er et rigtig godt træk for udviklingen af faciliteter i området, siger Ann Dasseville, formand for Vinterbadernetværket i Guldborgsund.

Mulighed for helårsturisme 

Udover de nye faciliteter til 5 Kolde Tæer, så har Pingvinerne fra Gedser Rev også fået ny sauna og omklædningsrum.

- Det her er et fantastisk eksempel på initiativer båret af passionerede ildsjæle, som tilfører området enorm værdi. Vinterbadning byder på unikke naturoplevelser og fællesskab til stor glæde for alle, der bor her, siger Rune Macdonald, som er oplevelseskonsulent i Kultur & Fritid i Guldborgsund Kommune.

Artiklen fortsætter under billedet.

Ann Dasseville har vinterbadet fast i mange år. Her ses hun i 2018.
Ann Dasseville har vinterbadet fast i mange år. Her ses hun i 2018. Foto: Privat foto

De nye faciliter skal dog ikke kun komme de lokale vinterbadere til gode, for Rune Macdonald håber på, at de også kan trække flere turister til området i vintersæsonen.

- Det vil virke attraktivt på potentielle tilflyttere såvel som turister. Vinterbadning kan blive et kæmpe hit som aktivitet i udviklingen af helårsturisme, siger Rune Macdonald.

Artiklen fortsætter under billedet.

Det kan være en kold fornøjelse at bade om vinteren, derfor anbefales det, at man gør det sammen med andre.
Det kan være en kold fornøjelse at bade om vinteren, derfor anbefales det, at man gør det sammen med andre. Foto: Privat foto

For nogen kan vinterbadning være en stor og grænseoverskridende oplevelse, men Rune Macdonald håber, at den smukke natur og de gode faciliteter for vinterbaderne i fremtiden kan bidrage positivt på udviklingen.

- Det bliver spændende at se, hvad vinterbadning i fremtiden kan føre til af turisme- og erhvervsudvikling på Sydhavsøerne - eller måske skal vi kalde det Cold Caribien, siger Rune Macdonald.

Kommende arrangementer