Vinterbadeforening fordobler medlemstal under nedlukning

På trods af mange aflyste arrangementer har Vinterbadenetværket i Guldborgsund fordoblet medlemstallet det seneste år.

Mens Danmark har været lukket ned under coronakrisen, så har mange borgere i Guldborgsund Kommune valgt at tage håndklædet på skulderen og tage et bad i det iskolde hav.

Selvom Danmark har været lukket ned, så har enkelte sportsgrene dog fortsat kunnet dyrkes trods forsamlingsforbud og krav om afstand.

En af de sportsgrene har været vinterbadning - og i Guldborgsund er baderne trods den hårde vinter strømmet til. Hvor 55 personer for et år siden var organiseret under Vinterbadenetværket i Guldborgsund, så er tallet nu 120.

Det oplyser Guldborgsund Kommune i en pressemeddelelse.

Vil gerne være udenfor

At så mange har valgt at blive vinterbadere, er kommet bag på Vinterbadenetværket.

- Jeg har været meget forundret og rigtig glad over, at vi har mere end fordoblet medlemsantallet, selv om vi ikke har gjort andet end at aflyse arrangementer, siger Ann Dasseville. Hun er formand for netværket, der har eksisteret siden 2010.

quote Vi har mere end fordoblet medlemsantallet, selv om vi ikke har gjort andet end at aflyse arrangementer

Ann Dasseville, formand for Vinterbadenetværket i Guldborgsund

Hun roser dog medlemmerne for at finde en vej alligevel.

- Selvom vi ikke har måttet mødes ret mange sammen, så har folk bare været rigtig gode til og fundet en masse glæde i at kunne mødes sammen i små netværk, siger hun.

Hun mener, at folk har manglet noget at være sammen om under nedlukningen.

-  Vi har oplevet, at folk virkelig har trængt til at møde andre og sammen få et smil på læben og dele den her følelse af at blive lidt høje sammen, som man får, når man har været en tur sammen i det iskolde vand, siger hun.

Får ros

Vinterbadernes succes betyder nu, at DGI Storstrømmen og Guldborgsund Kommune går ind og støtter det fællesskab, der er opstået ved vinterbadning. 

Det kan eksempelvis være hjælp til at få bedre forhold i forbindelse med badningen.

quote Vi er allerede i fuld gang med at forbedre badefaciliteter rundt langs kysten i Guldborgsund Kommune og det er helt oplagt at fortsætte og udvide de tiltag i samarbejde med de lokale aktører og DGI

Martin Lohse (Guldborgsundlisten), formand for Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget i Guldborgsund Kommune

- Det er en helt fantastisk medlemsfremgang, vinterbadenetværket har præsteret, og viser med al tydelighed, hvor vigtigt det er med ihærdige ildsjæle, der inviterer ind i foreningsfællesskaber. Vi er allerede i fuld gang med at forbedre badefaciliteter rundt langs kysten i Guldborgsund Kommune, og det er helt oplagt at fortsætte og udvide de tiltag i samarbejde med de lokale aktører og DGI, siger Martin Lohse (Guldborgsundlisten), formand for Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget i Guldborgsund Kommune.

Han roser netværket for at tiltrække nye medlemmer til foreningssporten.

- Med til den positive historie hører, at det boom, der er i outdooraktiviteter, også har medført tilgang af medlemmer, der ikke tidligere har været foreningsaktive. Det falder helt i tråd med vores mål og ambitioner om at få flere til at være aktive her i Guldborgsund, siger han.