Vindmølletransport volder politiet problemer

En 45 meter lang vindmølletransport er torsdag morgen strandet ved afkørsel 44 Eskilstrup på Sydmotorvejen. Politiet kæmper med at finde en løsning.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Bilister på Sydmotorvejen skal være opmærksomme torsdag morgen. P4s trafikradio fortæller, at en 45 meter lang vindmølletransport delvist spærrer afkørslen ved Eskilstrup i sydgående retning.

Vindmølletransporten skulle have været igennem Guldborgsundtunnellen, men da politiet fik nys om, at transporten var høj, bad det chaufføren om at køre af ved afkørsel 44 Eskilstrup.

- Problemet er så, at den ikke bare er for høj. Den er også meget lang, så den kan ikke komme rundt i afkørslen og er derfor strandet der, siger vagtchefen ved Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi til TV2 ØST.

Overvejer at lukke motorvejen

Afkørsel 44 er den sidste før tunnellen, og nu er gode råd dyre i forhold til, hvad politiet skal stille op med den store transport.

- Det er noget skidt. Vi har sendt vores ekspert på området derned. Han kender tunnellen og vejen omkring, og så må vi se, hvad vi kan stille op. Vi overvejer lidt, om vi skal lukke motorvejen af og give ham lov til at bakke sig fri, men det eri kke på plads endnu, siger vagtchefen, der ikke har nogen tidshorisont på, hvor lang tid der går, før vindmølletransporten kan komme videre.

Ifølge vagtchefen skulle det være muligt at komme forbi transporten på afkørslen.