¨

Video viser drab i Nykøbing Falster: Del den ikke, lyder det fra politiet

Politiet opfordrer til ikke at dele videoer af en voldsom hændelse i Nykøbing Falster, hvor en uskyldig borger og en knivbevæbnet mand mistede livet.

00:39

Private optagelser viser den voldsomme hændelse i Nykøbing Falster. Vi viser her et kort, sløret udklip af videoen for at kunne dokumentere episoden. Klippet viser ikke de mest voldsomme dele af hændelsen, og politiet gør opmærksom på, at visse elementer af videoen kan være strafbare at dele.

To personer er lørdag eftermiddag blevet dræbt i Nykøbing Falster. Der er tale om en tilfældig borger, som blev stukket af en knivbevæbnet mand, hvorefter politiet skød gerningsmanden. Begge blev kort derefter erklæret døde på Nykøbing Falster Sygehus.

Episoden skete i krydset omkring Enighedsvej og Gedservej i Nykøbing Falster kort før klokken 16. Politiet har siden da været tydeligt til stede og har afspærret området.

I forbindelse med episoden er politiet blevet gjort opmærksomme på, at nogen kan have optagelser fra den voldsomme hændelser. I den forbindelse gør de på det sociale medie Twitter opmærksom på, at det kan være strafbart et dele optagelserne.

- Giv i stedet optagelserne til os. Ring 114 for at blive vejledt, skriver politiet på Twitter.

Tip os

Har du set eller hørt noget? Så kontakt os på redaktion@tv2east.dk eller via denne formular. Skriv gerne dit telefonnummer, så vi kan komme i kontakt med dig. Vi respekterer ønsker om anonymitet.

Video understøtter politiets forklaring

TV2 ØST er kommet i besiddelse af en optagelse fra den meget voldsomme hændelse. På grund af optagelsens meget ubehagelige karakter offentliggør vi kun mindre dele af videoen og derfor ikke de meget voldsomme dele af videoen, der kan være strafbare at dele.

Jeg ser tre kvinder, som er min mors veninder, der forsøger at løbe fra stedet. Det var meget ubehageligt

Øjenvidne

Videoen er omkring fire minutter lang og indholdet stemmer grundlæggende overens med politiets forklaring om hændelsesforløbet.

I starten af videoen ser man, hvordan en mand går rundt på gaden i Nykøbing Falster med to store knive i hver hånd.

Manden er ung, dansk af udseende og går i bar overkrop med synlige tatoveringer, mens to betjente går nogle meter bag ham uden at have trukket deres tjenestepistoler.

  Foto: Per Rasmussen

Angriber politiet

Få sekunder inde i videoen ser man, hvordan manden meget pludseligt vender sig om og løber mod den ene betjent med kniven rettet imod betjenten.  Betjenten undviger mandens angreb, hvorefter hans kollega trækker sin pistol og peger den mod gerningsmanden, hvilket får manden til at løbe væk.

De følgende minutter viser, hvordan den knivbevæbnede mand går op og ned ad gaden. Han virker meget psykotisk, og flere gange beordrer politiet uden held manden til at lægge sig ned og smide kniven.

 Videoen viser, at den knivbevæbnede mand har blod dryppende fra kroppen, og at han gør skade på sig selv. Personerne, der filmer episoden, forsøger at råbe til forbipasserende, at de skal gå den anden vej, og efterfølgende ser man, hvordan manden kaster den ene kniv og løber væk fra politiet.

 

Overfalder tilfældig

Politiet følger efter manden og forsvinder ud af billedet på optagelsen. Imens hører man, hvordan politiet igen forsøger at beordre manden til at lægge sig ned.

Ganske kort efter har den knivbevæbnede mand angrebet en ældre mand, som var i gang med at gå over et fodgængerfelt. På videoen hører man få sekunder efter, at der affyres fire skud. En betjent iler mod gerningsmanden, mens en anden forsøger at give førstehjælp til den uskyldige borger. Herefter stopper optagelsen.

  Foto: Per Rasmussen

Øjenvidne: Det var meget ubehageligt

TV2 ØST har talt med et øjenvidne til episoden, som er meget rystet ovenpå oplevelsen. Øjenvidnets forklaring stemmer overens med optagelserne på videoen.

Han bor selv i området og kom tilfældigt forbi med nogle venner, som han havde været ude at træne med.  På et tidspunkt får de øje på den tatoverede mand, som i bar overkrop går midt på vejen med store knive i hver hånd.

- Jeg ser tre kvinder, som er min mors veninder, der forsøger at løbe fra stedet. Det var meget ubehageligt, fortæller øjenvidnet.

Jeg kan godt mærke, at det begynder at sætte sig. Det var virkelig ubehageligt

Øjenvidne

Manden virker tydeligt uligevægtig, fortæller øjenvidnet, og vennerne kontakter straks politiet. Politiet er hurtigt fremme på stedet og tager kontakt til manden. Nogle minutter senere ligger manden skudt af politiet, mens den tilfældige forbipasserende ligger på jorden og får førstehjælp af politiet. 

Det har gjort stort indtryk på øjenvidnet, at det gik ud over en helt tilfældig borger.

- Det kunne lige så godt have været min egen mor. Det tænker jeg meget over, siger øjenvidnet.

Øjenvidnet overvejer nu at kontakte en psykolog for at bearbejde hændelsen.

- Det rammer en. Jeg har fortalt historien til mange mennesker i dag, og jeg kan godt mærke, at det begynder at sætte sig. Det var virkelig ubehageligt, siger øjenvidnet til TV2 ØST.

Da sagen er overgået til Den Uafhængige Politiklagemyndighed, har Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi ikke yderligere kommentarer end deres gennemgang af forløbet i en pressemeddelelse. Heller ikke Den Uafhængige Politiklagemyndighed har nogen kommentarer til sagen, oplyser de.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App