¨

Verdens mindste hund stopper tog

Foto: TV ØST

En selvbevidst chihuahua-hund forsinkede fredag Berlin-ekspressen i 20 minutter.

Selvom man er verdens mindste hund, kan man godt stoppe et nternationalt tog på vej fra Berlin til København. Det beviste en chihuahua fredag.

Den lille hund løb kækt ud på sporet, da det tonstunge tog holdt og ventede på signal mellem Eskilstrup og Nørre Alslev på Falster, fortæller Dennis Jørgensen, der er funktionsleder ved DSB.

- Chihuahua'en er ikke meget større, end den kan ligge på en underarm, og den kvindelige lokomotivfører går ud for at tage fat i den, men den løber væk. Og det bliver den ved med, hver gang hun går ud for at kalde den til sig. Det ender med, at hun må køre langsomt bagved, mens hunden løber foran over en strækning på omkring fem kilometer, inden den endelig forsvinder ind i nogle buske. Men så må den også have været træt med de små ben, den har, siger Dennis Jørgensen.

Chihuahua-hunde er kendt for at være nysgerrige, en smule arrige og samtidig komplet uvidende om, at de er verdens mindste hund. Det var måske den kombination, der fik hunden til at stille sig i vejen for toget og de 120-200 forretningsfolk og feriegæster, som blev forsinket 20 minutter.

Men episoden er langt fra enestående.

- Det er anden gang, det sker i denne uge. I mandags var det en svanefamilie med unger på kystbanen, der både stoppede kystbanetoget og et S-tog, siger Dennis Jørgensen.

Selvom DSB i forvejen kæmper med forsinkelser, så kommer det dog ikke på tale at være mere håndfast over for de selvbevidste dyr fremover, siger Dennis Jørgensen.

- Det kan vi ikke tillade os, og det er passagererne helt enige i. For et par år siden fik en togfører skæld ud, fordi handyttede af en svanefamilie. Selvom det var midt i morgenmyldretiden, så skulle han ikke forstyrre svanerne, lød beskeden fra passagererne.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App