¨

Verdens bedste bueskytte fra Nagelsti

Foto: TV ØST

Det kræver mange tusinde træningstimer, dedikation og stædighed for at blive verdens bedste bueskytte. Det blev Stephan Hansen fra Nagelsti i weekenden.

Time efter time, dag efter dag står Stephan Hansen på den samme mark ved forældrenes hus på Engmosevej og træner. Det har han gjort, siden han var blot syv år gammel. I weekenden skød hans sig til sin første VM titel om senior, og det er selvom han faktisk først er senior om et år. 

Stephan Hansen bor hjemme ved sine forældre i Nagelsti, hvor det også var her her interessen for bueskydning opstod. Han ville gå til bueskydning ligesom sin storebror.

- Ja de er jo brødre. Så Stephan skulle ud og se, hvad storebror går til. På det tidspunkt er Stephan spejder, og det var han egentlig meget glad for, men han skulle ud og prøve det her bueskydning også, siger Dan Hansen, der er Stephan Hansens far. 

Hurtigt fik den dengang syvårige dreng dog stor interesse for at ramme skydeskiven. Som 11-årig begyndte talentet at vise sig, da han turnering efter turnering altid kæmpede mod den samme rival fra Tåstrup. 

- Han ville bare vinde over ham, men de deles hele tiden om første og anden pladsen. Vi fulgte ham bare, lod ham køre sig eget løb, og der kunne man se, at det var det, han brændte for, siger Pia Hansen, Stephan Hansens mor.

For Stephan Hansens forældre har det været vigtigt at bakke op om bueskydningen hele vejen. Derfor har de sågar indrettet hele tre træningsbaner på familiens grund. Den ene er i familiens baghave. Her er sat en skumskive op i den ene ende af haven, hvorefter Stephan Hansen kan stå i den modsatte ende af haven ca. 11 meter væk.

Om vinteren er det dog for koldt at træne i haven. Derfor fik Stephan Hansen og hans bro lov allrede som bør lov til at skyde til mål med bue og pil indenfor. Det var dog ikke altid, at pilen ramte målet.

- For nogle år siden ringede Stephan og sagde, at der var sket noget, at det var ikke så godt. Han fortalte, at han havde skudt en pil op i væggen, fortæller Dan Hansen.

De seneste par år har den 20-årige bueskytte dog fået endnu en træningsbane på Engmosevej. På marken over for forældres hus, har han fået lov til at sætte en skydeskive op. Det er her han bruger det meste af sin tid. Og hvorfor han netop bruger så meget tid på bueskydningen, er der en god forklaring på.

- Jeg tror bueskydning fald mig meget naturligt. Jeg har altid godt kunnet lide og løbe rundt og spille fodbold og hygge mig med nogle venner, men her får jeg noget ro og et afbræk, hvor jeg kan slappe af og hygge mig med det, jeg godt kan lide, siger Stephan Hansen.

Selvom han er verdens bedste bueskytte i kategorien senior compound, er han allerede begyndt at træne mod at blive verdens bedste igen.

- At gøre det én gang, er der mange mennesker, der har gjort, men at gøre det to gange i træk, er der igen der har gjort, siger Stephan Hansen, lige inden han sender den næste pil afsted.

Allerede på søndag tager Stephan Hansen afsted til næste stævne. Her skal han dyste i World Cuppen i Polen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App