¨

Veninde om knivdræbt mand: - Jeg fatter ikke, han ikke er her mere

Grethe Funch kendte den 72-årige mand, der lørdag mistede livet efter et knivoverfald. Foto: Thomas Nielsen - TV2 ØST

Hver dag gik 72-årige Dennis Sanning forbi Grethe Funchs bygning, men det er slut nu. Lørdag blev han dræbt på gaden i Nykøbing Falster.

- Han var en sød fyr, og han kunne ikke gøre en kat fortræd. 

Sådan fortæller Grethe Funch om den 72-årige mand, der lørdag eftermiddag mistede livet i Nykøbing Falster. 

Han kom gående på Enighedsvej, da en 24-årig psykisk ustabil mand stak ham med kniv så alvorligt, at han efterfølgende døde af det. 

Jeg fatter ikke, at Dennis ikke opdagede, at der var politi og ambulancer der. Men han gik sådan lidt foroverbøjet, og så kunne han godt gå i sin egen verden, så måske er det derfor, han ikke nåede at opdage noget

Grethe Funch, veninde til afdøde Dennis Sanning

- Det er jo forfærdeligt. Jeg kunne stadig se blodpletter på bilerne i går (søndag red.), og jeg fatter ikke, at han ikke er her mere, lyder det fra Grethe Funch.

Snakkede om alt muligt

Hun bor ikke langt fra, hvor 72-årige Dennis Sanning blev stukket med kniv. Grethe Funch så selv gerningsmanden gå og vifte med knivene og frygtede, at det var hendes ven, han havde ramt, da hun fandt ud af, at en person var død.

- Dennis gik meget. Han gik op til 20 kilometer om dagen og havde helt fastlagte tidspunkter for, hvornår han skulle hjem og spise frokost og aftensmad. Det passede lige med, at han kan have været på vej hjem og spise aftensmad, så jeg tænkte med det samme, at det var ham, da nogen sagde, at det var en høj mand med gråt hår og kondisko.

Artiklen fortsætter under billedet.

Der blev lagt blomster til både Dennis Sanning og den 24-årige mand, der dræbte ham, i Nykøbing Falster i weekenden. Foto: Anders Garde - TV2 ØST

Grethe Funch lærte Dennis Sanning at kende for omkring otte år siden, efter at han blev skilt fra sin kone. De to blev venner og kom i en periode lidt tættere på hinanden, og hun kender derfor lidt til hans baggrund.

- Jeg ved ikke, om jeg vil kalde det, at vi var småkærester, men vi sås i fire måneder, og efterfølgende fortsatte vi med at snakke sammen. Vi snakkede om alt muligt. Hans opvækst, hans barndom og familie og sådan nogle ting, fortæller hun.

Tjener og DSB-ansat

Dennis Sanning boede alene i en lejlighed tæt på, hvor han blev dræbt. Han havde ingen børn og havde ifølge Grethe Funch kun en lille smule familie tilbage.

Han var oprindeligt udlært tjener og havde arbejdet i København, men var sidenhen vendt hjem til Falster og arbejdede hos DSB, indtil han blev pensioneret. Selv om Dennis Sanning gik lange ture hver dag, var kroppen ikke, hvad den havde været, og han fortalte sin veninde, at han havde Alzheimers og derfor ikke længere måtte køre bil. Med gåturene kunne han dog stadig komme ud og ikke mindst tale med folk.

- Jeg tror, gåturene var for at have noget at lave, og så elskede han at snakke. Jeg sidder ofte ude på min altan, og vi fik os altid en snak, når han kom forbi. Jeg så ham næsten gå forbi hver dag. Han var ret ensom. Han gentog sig selv en del, og det fik måske nogle af vennerne til at springe fra, men han var altid meget rar, fortæller Grethe Funch.

Sådan husker Helle Nielsen, der bor i området, ham også. Hun kendte ham ikke personligt, men så ham ofte på de mange gåture.

- Han var altid smilende og hilste altid. Han spurgte engang til, hvordan min far havde det, fordi de havde arbejdet sammen hos DSB, men ellers har jeg ikke snakket så meget med ham. Af en eller anden årsag tænkte jeg med det samme på Dennis, da jeg hørte, at en var blevet dræbt. Jeg ved ikke helt hvorfor, siger hun.

Tragisk måde at komme herfra på

Politiet var til stede på Enighedsvej, da Dennis Sanning mødte den 24-årige mand med knivene. Han snittede i sig selv og endte altså også med at stikke Dennis Sanning.

- Jeg fatter ikke, at Dennis ikke opdagede, at der var politi og ambulancer der. Men han gik sådan lidt foroverbøjet, og så kunne han godt gå i sin egen verden, så måske er det derfor, han ikke nåede at opdage noget, siger Grethe Funch, der er rystet over hændelsen.

- Jeg har det ikke godt. Der var ikke følelser mellem os længere, men det kommer jo tæt på, når sådan noget sker for en, man kender. Det er tragisk, at han skulle herfra på den måde, siger hun.

Det er uvist, hvad der er årsagen til, at den 24-årige drabsmand gik rundt på gaden med to knive i hænderne. Hans bror har set videoer af hændelsen og har til TV2 ØST forklaret, at hans lillebror ser ud til at være påstoffer. Familien har flere gange forsøgt at få hjælp til den 24-årige uden held, fortæller broen. 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App