Vejdirektoratet: Renovering af Store Bro færdig i dag

Er du også træt af kø ved Store Bro på Møn? Fra og med i aften er arbejdet på broen afsluttet og begge kørebaner til rådighed.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Nu burde det være slut med at sidde i kø ved Store Bro på Møn.

 

Vejdirektoratets omfattende renovering af Store Bro i Stege slutter nemlig i dag, og når de sidste afspærringer fjernes i aften vil broen atter have to kørebaner til rådighed. Det skriver vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

 

Arbejdet der gik i gang den 25. april, bliver afsluttet næsten tre uger før oprindeligt planlagt. Broen har blandt andet fået lagt nyt slidlag og repareret brøndene.

 

Hans-Åge Cordua, der er projektleder i Vejdirektoratet, glæder sig over den hurtigere åbning, men medgiver, at der undervejs er blevet trukket store veksler på bilisternes tålmodighed.

 

- Der har været perioder med lange bilkøer ved broen i forbindelse med vores arbejde. Vi har forsøgt at reagere hurtigt i samarbejde med entreprenøren, når problemerne opstod og finde de løsninger, der skulle til for at sikre rimelige forhold for både bilisterne og de folk, der arbejdede på broen. Nu kan vi så åbne for broen hurtigere end ventet - og i god tid inden turistsæsonen for alvor holder sit indtog i Stege og på Møn, siger Hans-Åge Cordua.

 

Vejarbejdet ved broen er dog ikke helt afsluttet. Vejdirektoratet har valgt at flytte en del af renoveringen til et senere tidspunkt uden for turistsæsonen på Møn. Det drejer sig om udskiftningen af broens konstruktionsfuger.

 

Vejdirektoratet forventer, at det manglende arbejde udføres i samarbejde med Vordingborg Kommune og koordineres med de øvrige arbejder på det kommunale vejnet.