Vedkommende og interessant: Landets bedste gymnasielærer findes på Nykøbing Falster

Tirsdag modtog Brian Egede Pedersen Politikens Undervisningspris i gymnasiekategorien. Og det er ganske fortjent, mener hans elever.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Danmarks allerbedste lærer arbejder på Nykøbing Katedralskole. 

Det er den 33-årige gymnasielærer Brian Egede Pedersens evne til at gøre undervisningen interessant og vedkommende for eleverne, der giver ham Politikens Undervisningspris i gymnasiekategorien.

Den modtog han tirsdag eftermiddag, og det var helt fortjent, mener hans elever.

- Brian underviser på en helt bestemt måde og hans stof er udover det sædvanlige, siger Mie Christensen, elev på Nykøbing Katedralskole. 

Også elev, Katrine Christensen, mener, at prisen er på sin plads.

- Macbeth og Shakespeare kan godt være rigtig tungt og han har gjort det rigtig spædnende. Han er god til at få os ud af vores skal. Han er rigtig god til at give den der tryghedsfølelse, siger hun til TV ØST.

Stadig uvirkeligt 

quote Det er en lille smule uvirkeligt stadigvæk. Jeg tror ikke helt, jeg har forstået det

Brian Egede Pedersen, vinder af Politikens Undervisningspris i gymnasiekategorien

Brian Egede Pedersen har i tre år undervist eleverne på Nykøbing Katedralskole i engelsk og historie, og han var selv meget rørt over, at eleverne havde indstillet ham til prisen.

- Det er en lille smule uvirkeligt stadigvæk. Jeg tror ikke helt, jeg har forstået det, siger han. 

- Men det er selvfølgelig ret fantastisk. Jeg synes jo det mest fantastiske ved det her - udover at man har lavet en pris til undervisere - så er det, at mine elever har taget sig tid til at skrive indstillinger. Og det mest fascinerende har været at se, hvilke detaljer de husker fra undervisningen.