Vanvidskørsel på landevej: Bilister kørte over 120 km/t

To dage i træk har politiet målt farten på omfartsvejen ved Nykøbing Falster. Begge dage fangede de bilister, der kørte over 120 km/t på strækningen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Skal man til færgen i Gedser eller måske et smut i sommerhus i Marielyst, så kører de fleste via omfartsvejen ved Nykøbing Falster.

Her er fartgrænsen 80 km/t, men det er ikke alle, der holder sig på det niveau.

To fartkontroller onsdag og torsdag bekræfter, at det ikke er alle, der overholder fartgrænsen.

quote Det er lige præcis dem, vi meget gerne vil have fat i, dem der kører rigtig stærkt. De er simpelthen farlige.

Søren Skotte, politikommissær, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Onsdag fangede politiet bl.a. en bilist, der kørte 129 km/t, mens den hurtigste om torsdagen var en bilist, der kørte 133 km/t.

- Der kører blandt andre en del svenskere og tyskere på strækningen, som skal til færgen i Gedser, og de kan godt have fart på, siger politikommissær Søren Skotte fra færdselspolitiet i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. 

Vil gerne have fat i fartbøllerne

Strækningen er en af de seks strækninger i Sydsjællands og Lolland-Falsters politikreds, hvor man hver uge laver hastighedsmålinger.

- Målet er at få gennemsnitshastigheden ned med én km/t. Det er faktisk lykkes, men vi ved også, at det er svært at holde den dernede, hvis vi ikke er der tit, siger Søren Skotte.

Politikommissæren kan ikke på stående fod huske, hvad politiet har målt som den højeste fart på vejen, men han husker en, der blev målt til 184 km/t.

- Og det er lige præcis dem, vi meget gerne vil have fat i, dem der kører rigtig stærkt. De er simpelthen farlige, siger Søren Skotte.

quote Vi skal huske også at rose de gode bilister. Mange kører på strækningen hver dag og holder sig på rette side af loven.

Søren Skotte, politikommissær, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

De fleste kører fint

De fleste af de 1.800 trafikanter, der blev målt på omfartsvejen ved Nykøbing Falster i denne uge, kender dog godt fartgrænsen på de 80 km/t på strækningnen - og overholder den.

Det er således kun 74 førere, der enten har fået en bøde, klip i kørekortet eller sågar en betinget frakendelse af kørekortet.

- Vi skal huske også at rose de gode bilister. Mange kører på strækningen hver dag og holder sig på rette side af loven, siger Søren Skotte.