Værksted på Saxenhøj lukker

Den grafiske afdeling på Saxenhøj bliver lukket. Kommunen kan ikke finde pengene til fortsat at drive værkstedet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

10 brugere af det Grafiske Værksted på Saxenhøj skal fordeles ud på andre værksteder. Handicap – og psykiatriudvalget i Guldborgsund Kommune har nemlig besluttet, at værkstedet skal lukke.

- Vi kunne vælge at gøre det her eller bruge den såkaldte salamimetode, hvor vi skærer lidt fra alle områder. Vi har valgt netop det her område, fordi der ikke er særlig mange brugere. Dem, der bliver berørt af besparelserne, skal vi nok hjælpe med at finde et andet sted, hvor de kan være, siger Ole Bronné Sørensen, der er formand for handicap – og psykiatriområdet i Guldborgsund Kommune til TV ØST.

Nyt sted til brugere

Det Grafiske Værksted bliver anvendt af personer med psykiske eller sociale problemer, som har brug for et sted, hvor de kan få ledt tankerne væk fra hverdagen. På værkstedet har man indtil nu udviklet grafiske løsninger til Guldborgsund Kommune samt virksomheder. En af brugerne er Benny Chemnitz Jeppesen, som TV ØST interviewede i søndags.

- Jeg havde et alkoholmisbrug, og det skulle jeg have styr på. Jeg skulle have styr på tankerne. Det her sted er sådan set min medicin for ikke at have det dårligt oveni hovedet siger Benny Chemnitz Jeppesen til TV ØST.

Forvaltningen skal nu i gang med at finde ud af, hvad de berørte borgere på værkstedet nu skal lave.