Væltet tankvogn lækkede 6.000 liter olie

Tirsdag eftermiddag væltede en tankvogn nær Maribosøerne, og det resulterede i et større olieudslip på en mark i området.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var en væltet tankvogn på Bunkevej ved Lille Mussevej i Sakskøbing, som tirsdag eftermiddag var skyld i, at omkring 6.000 liter dieselolie flød ud på en nærliggende mark i området omkring Maribosøerne.

Lolland-Falsters Brandvæsen ankom hurtigt til stedet og fik lagt flydespærringer ud for at hindre olien i at sprede sig. Også den lokale miljøvagt, Beredskabsstyrelsen, Dansk Autohjælp og politiet blev tilkaldt.

- Vi fik den første melding kl. 12.15, og det første vi gjorde var at danne os et overblik over, hvor olien løb hen, siger indsatsleder Jesper Atkinson Pedersen.

Hul i kammer

Lækket skete, ifølge indsatslederen, på grund af et hul i tankvognens forreste kammer. Udslippet blev dog hurtigt standset af beredskabet.

- Vi lagde absorberende materiale ud på marken og flydespærringerne i vandet, og det gjorde, at vi fik begrænset den miljømæssige skade, siger Jesper Atkinson Pedersen og fortsætter:

- Det kunne have gået rigtig galt, men heldigvis fandt vi hurtigt ud af, hvor det løb hen, siger han.

Ingen personskade

Indatslederen oplyser, at det meste af oprydningsarbejdet blev afsluttet tidligere på eftermiddagen. Dog er miljøvagten og mandskab fra brandvæsenet tirsdag aften fortsat på stedet.

- Nu skal vi i gang med at omlæsse de restende 12.000 liter olie, så vi undgår, at det også løber ud, når vi rejser tankvognen op, siger Jesper Atkinson Pedersen.

Chaufføren af lastbilen kom ikke til skade under uheldet.