Væddeløbsbanerne i Odense og Nykøbing Falster lukker

Det er slut med travsport i Nykøbing Falster. Travbanen lukker, lyder det efter et møde om sagen i Odense, der også mister sin væddeløbsbane.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fyns Væddeløbsbane og Car-Center Racetrack i Nykøbing Falster er indstillet til lukning. Det bekræfter Jørn Borch, formand for Fyens Væddeløbsbanes bestyrelse, til DR Fyn.

Beslutningen er blevet truffet af banechefer og formænd for væddeløbsbanerne i Danmark på et møde i Odense her til eftermiddag.

Hestesporten får støttekroner af tipsmidlerne, og her er det besluttet at skære 30 millioner af støtten til sporten frem til 2018.

Derfor her man set sig nødsaget til at lukke de to baner. Derudover bliver banen i Billund gjort til en såkaldt sæsonbane, som kun har åbent om sommeren.

Sidste år i maj var det også fremme at travbanen i Nykøbing Falster skulle lukke, fordi den mistede sit tre millioner kroner store driftstilskud fra årsskiftet, men banen formåede at holde sig i live. Nu ser det altså ud til, at det ikke længere kan lase sig gøre.

Bestyrelsesformand på travbanen i Nykøbing Falster, Erling Clausen, siger mandag aften til TV ØST, at beslutningen om lukningen ikke er endeligt truffet, men Dansk Travsports Centralforbund har indstillet til Hestevæddeløbssportens Finansieringsfond, at de to baner skal lukke, og han har svært ved at se, at de kan reddes denne gang.