¨

Unge varetægtsfængslet i fire uger efter selvtægt

Tre unge mænd er blevet varetægtsfængslet i fire uger, efter de angiveligt greb til selvtægt på Østre Allé Kollegiet i Nykøbing Falster natten til lørdag.

De tre unge mænd, der er anholdt for at have bortført og tævet en 16-årig dreng, som de mente havde begået voldtægt, er blevet varetægtsfængslet.

Tre unge mænd fra Nykøbing Falster-egnen blev lørdag varetægtsfængslet i fire uger – sigtet for vold af særlig voldsom eller brutal karakter, trusler, frihedsberøvelse og for at have truet vidner.

Hændelsen fandt sted på Østre Allé Kollegiet i Nykøbing Falster, hvor de tre mænd mente, at deres 16-årige offer stod bag en voldtægt af en kvinde fredag.

Derefter tog de sagen i egen hånd – og overfaldt offeret, der blandt andet blev kørt i bagagerummet på en bil ud i en skov, hvor han blev tævet. Volden fortsatte i mere end en time fra 23.10 fredag til 00.30 lørdag.

Herefter blev de tre mænd anholdt på kollegiet. 

Ikke flere sigtet i sagen

Grundlovsforhøret mod de tre unge sigtede i sagen blev lørdag afholdt uden adgang for offentligheden, da politiet ikke kunne udelukke, at flere ville blive sigtet.

Der er dog foreløbig ikke flere anholdte eller sigtede i sagen, oplyser vagtchef Anders Mikkelsen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV ØST.

- Der er ikke rejst flere sigtelser, og vi vil nu overdrage sagen til lokalpolitiet, der vil arbejde videre med sagen i de kommende dage, siger han.

Voldtægtssag undersøges

Politiet oplyser, at de samtidig er ved at undersøge den mulige voldtægt, der angiveligt skulle have været anledningen til mishandlingen.

- Vi kender ikke forløbet omkring den mulige voldtægt. Vi har talt med kvinden, der skulle være blevet voldtaget, og hun har gennemgået en retsmedicinsk undersøgelse. Vi har dog endnu ikke noget klart billede af sagen – og vi skal nok også tale med hende igen, siger vagtchef Anders Mikkelsen til TV ØST.

Politiet oplyser, at den 16-årige dreng er blevet undersøgt på hospitalet, men at han er blevet udskrevet igen.

Varetægtsfængslingen af de tre går frem til den 20. december.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App