Unge efter mulig drugrape: Det kunne have været os

Det påvirker de unge på Katedralskolen i Nykøbing Falster, at en 17-årig pige i sidste weekend fik blackout og sandsynligvis var udsat for overgreb.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I sidste weekend var en 17-årig pige i byen i Nykøbing Falster. Ude for at more sig og drikke nogle drinks. Nogle af drinksene havde hun fået for andre, og det gav hele aftenen en knap så morsom afslutning.

Pigen vågnede nemlig op efter et timer langt blackout med ondt i underlivet og anmeldte hele episoden til poltiet.

Og den mulige drugrape har sat sig spor på gangene på Katedralskolen i Nykøbing Falster.

- Det er da lidt skræmmende, at der er nogen, der kan finde på at putter stoffer i andres drinks. Man kan ikke lade være med at tænke på, hvis det en, man havde kær, det var sket for, siger Kristine Frimand Hansen, der går i 2.y. på skolen.

quote Jeg blev helt rystet, da jeg hørte det. Også fordi hun er 17 år, og det er jeg også. Jeg var rystet over, at det kunne have været mig

Caroline Tornøe, elev i 2.y. på Katedralskolen

Sådan har klassekammeraten Caroline Tornøe det også.

- Jeg blev helt rystet, da jeg hørte det. Også fordi hun er 17 år, og det er jeg også. Jeg var rystet over, at det kunne have været mig, siger hun.

Tager kun imod drinks fra venner

Efter episoden med den 17-årige pige og en lignende situation, hvor en 26-årig mand fik et lift fra Nykøbing Falster til Brøndby, blev tilbudt en sodavand og vågnede op i et busskur uden pung og telefon, har politiet været ude at advare mod, at man tager imod drinks i byen.

Og det er da også noget, de unge på Katedralskolen tænker over.

- Jeg har snakket meget med mine forældre om, at man ikke skal tage imod drinks fra fremmede folk, når man er i byen. For der er fare for, at der er noget i drinken. Man tænker sig lige om en ekstra gang, forklarer Olivia Zeiler Ell, der også går i 2.y.

De tre unge piger forsikrer dog, at de også normalt kun tager imod drinks fra folk, de kender i forvejen.

- Og hvis jeg har forladt min drink for at gå på toilettet, så må jeg jo købe en ny. Jeg drikker den ikke, i hvert fald, slutter Kristine Frimand Hansen.