Ung kvinde tiltalt i en sag om dødstrusler mod Christiania-kritiker

En kvinde er blevet tiltalt for at stå bag dødstrusler mod konservativ ungdomspolitiker fra Lolland-Falster.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En person tiltales nu i sagen om den konservative ungdomspolitiker, Nikita Klæstrup, der modtog dødstrusler efter et debatindlæg om Christiania, fortæller DR P4 København.

I det to måneder gamle debatindlæg skrev Nikita Klæstrup  - der er næstformand for de ungkonservative på Lolland-Falster - blandt andet, at Christiania skulle normaliseres - og altså ikke fungere som fristad.

Det fik flere personer til at sende hende vrede beskeder på Facebook, hvor en blandt andet skrev "Held og lykke med den vrede hob der har lyst at slå dig ihjel, mig selv inkluderet".

Mens en anden skrev "Du må hygge dig på Lolland-Falster hahahaha, fucking småborgerlige psykotiske skøge. Brænd op. Kom endelig forbi København, vi glæder os til at se dig".

Ny vurdering bag tiltale

Anklagemyndigheden ved Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi har nu tiltalt en yngre kvinde fra København for at have fremsat trusler, siger Christina Tassing, Advokaturchef i anklagemyndigheden i Sydsjælland og Lolland Falsters Politi.

- Vi har fået sagen op til fornyet juridisk vurdering, hvor vi har fundet ud af, at der er tilstrækkeligt grundlag til at rejse tiltale for overtrædelse af straffelovens § 266, der handler om trusler, siger hun til DR P4 København.

I første omgang afviste politiet ellers at lade Nikita Klæstrup fra Guldborgsund anmelde truslerne, fordi de var fremsat på Facebook, og fordi det var en del af den offentlige debat. Men senere ændrede politiet holdning.

Og det er Nikita Klæstrup glad for.

- Jeg er ekstremt lettet over det. Jeg føler, at det vil sende et rigtigt vigtigt signal ud til folk om, at bare fordi, at det er på de sociale medier, så kan du ikke tillade dig at sige hvad som helst, siger hun til DR P4 København.

Den tiltalte i sagen er en ung kvinde fra København. Hun risikerer op til to års fængsel, hvis hun kendes skyldig.