Ung bueskytte fra Falster skyder sig ind på toppen af verdensranglisten

Bueskytten Stephan Hansen fra Nykøbing Falster indtager nu førstepladsen på verdensranglisten i compound bueskydning.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Han sigtede, og han ramte.

Målet var toppen af verdensranglisten i disciplinen compound bueskydning, og det mål indfriede Verdens- og Europamester Stephan Hansen fra Nykøbing Falster i weekenden.

I sommeren 2016 blev Stephan Hansen den første danske herrebueskytte, der kunne indtage førerpositionen på verdensranglisten.

Men han måtte dog afgive pladsen efter udendørssæsonen afslutning. Derefter har han ligger på andenpladsen. Altså lige indtil søndag den 7. april hvor han med en start på dette års udendørssæson og med mange ranglistepoint i bagagen kom tilbage på førstepladsen.

- Som professionel atlet vil jeg naturligvis gerne vinde, hver gang jeg stiller op, hvilket selvfølgelig ikke lykkedes. Derfor er jeg stolt over at toppe verdensranglisten, der viser stabilitet på den lange bane, udtaler Stephan Hansen i en pressemeddelelse. 

Der er kun en uge til den først World Cup afholdes i Kina. Her er der rigtig mange point at skyde om, så det bliver spændende at se om den kun 21-årige danske bueskytte fra Falster kan holde fast i førstepladsen.

Du kan se verdensranglisterne ved at klikke her.