Udviste Michael Visser: - Sindssygt med alle de reaktioner

Siden TV ØST i lørdags bragte historien om den selvstændige Michael Visser fra New Zealand, der nu skal udvises, er det strømmet ind med reaktioner på vores hjemmeside og på Facebook.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Michael Visser har pakket sit danske liv ned i flyttekasser. På torsdag skal han flyve tilbage til New Zealand. Og han har ingen returbillet: Han er nemlig blevet udvist fra Danmark.

- En historie, som mange har valgt at kommentere på. Siden lørdag har mere end 200 kommenteret historien på Facebook, og den er blevet delt mere end 230 gange.

- Jeg er helt rystet. Det er overvældende. Det skete lige efter udsendelsen at folk fra hele Danmark begyndte, at kommentere på det - og nu er det ikke bare danskere, men også folk fra Tyskland og Sverige. Det er helt vildt, fortæller Michael Visser.

Læs også: Iværksætter fra New Zealand tvinges ud af landet.

Siden Michael Visser kom til Danmark for tre år siden, har han være selvstændig erhvervsdrivende. Han har egen it-virksomhed, og han var i gang med at stable et samarbejde med en lokal virksomhed på benene. I alle de år han har boet i danmark, har han forsørget sig selv - han har aldrig fået støtte fra det offentlige. 

Borgmester: Det er et tab

John Brædder (Guldborgsundlisten), der er borgmester i Guldborgsund Kommune, har svært også ved at forså, hvorfor Styrelsen for International Rekruttering  og Integration ikke vil forlænge Michael Vissers visum. Han mener, at det er et tab for kommunen, at en ung iværksætter, tvinges ud af landet, da der netop er brug for iværksættere og arbejdsplaser i kommunen.

- Når det er en af vores borgere, som også har betalt skat i kommunen i gennem de år, han har været her, så må jeg ærlig erkende, at det undrer mig en anelse, siger John Brædder.

Guldborgsund Kommune gør netop meget for at tiltrække nye virksomheder og iværksættere til området, da de kan være med til at skabe vækst i kommunen. Derfor undrer det også John Brædder, at styrelsen har valgt at udvise Michael Visser, der er i gang med et samarbejde med en lokal virksomhed.

Business Lolland Falster arbejder på at skabe rammerne for nye virksomheder og hjælper iværksættere med at komme i gang.

- Jeg synes jo for det første, at det er brand ærgerligt - nu arbejder BLF jo med iværksættere og for at skabe miljøet for det. Det betyder meget for et område, at der er virksomheder, så er det synd, at han ikke kan få lov til at blive, siger Mikkel Wesselhoff, der er direktør for Business Lolland Falster.

Michael Visser har endnu ikke besluttet sig for, om han vil anke afgørelsen. Hvis han skal tilbage til Danmark må det foreløbigt blive på et turistvisum, der kun er gyldigt i tre måneder.

Læs også: TV ØST præciserer