¨

Udviklingen er vendt: Flere flytter til Guldborgsund

Foto: TV ØST

Guldborgsund Kommune har vendt udviklingen. Der flytter nu igen flere til kommunen.

Den ensrettede vandring fra land til by er ved at ændre sig.

Flere og flere yderkommuner kan ifølge Jyllands-Posten igen melde om befolkningsfremgang efter en årrække med konstant nedgang i antallet af borgere.

Ifølge Danmarks Statistik havde halvdelen af landets 98 kommuner befolkningstilbagegang i 2012. For 2014 lød antallet af minus-kommuner på 30 - og pr. 1. januar i år var der kun 15 kommuner med befolkningstilbagegang i forhold til året før. En række udkantskommuner  - heriblandt Guldborgsund - har efter flere års tilbagegang nu igen plus i befolkningsregnskabet.

Forskere mener, at tallene er udtryk for en tendens, der er i færd med at ændre eller i hvert fald nuancere den overordnede sandhed om urbaniseringen, hvor folk flytter fra land til by - og ikke mindst til de store universitetsbyer.

Ændringen skyldes ifølge eksperter både en blanding af et forbedret boligmarked og flere flygtninge og indvandrere, men også et ønske hos mange om en anden livsstil med mere natur og albuerum.

- Der sker noget nyt. Her er tale om en slags mod-urbanisering, hvor flere ønsker en anden livsstil, end den de finder i storbyen, siger seniorforsker Hanne Tanvig fra Københavns Universitet til Jyllands-Posten.

Læs hele artiklen på jyllands-posten.dk

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App