Udflytning af statsjob: Ansatte vil ikke med til Falster

Færre medarbejdere end ventet flytter med deres job, når det skal flyttes ud af hovedstaden. Kun seks vil flytte til Nykøbing Falster, skønnes det.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Slots- og Kulturstyrelsen er en af de statslige arbejdsplader, der skal flyttes ud af hovedstaden. Nærmere bestemt Nykøbing Falster. 

Hos Slots- og Kulturstyrelsen var forventningen, at halvdelen af medarbejderne ville flytte med fra København. Det skøn er nede på seks personer nu.

Datoen for flytningen er endnu ukendt, men de er allerede begyndt at glæde sig i Nykøbing Falster. 

- Vi er jo glade for, at der kommer nogle arbejdspladser ned til os. Det vil kun gavne dem, der bor her. Vi håber jo også på, at den nye arbejdsplads er med til at gøre det mere interessant at bo her – ikke mindst for de unge, siger Estrid Husen, der er Sektorformand HK Stat.

Som det ser ud lige nu, bliver der tyve ledige stillinger i styrelsen, oplyser Slots- og Kulturstyrelsen til TV ØST.

11 har opsagt deres stilling, mens 42 har valgt at beholde deres den, men det er altså kun seks, der er klar til at rykke teltpælene op og flyttet til falster. Resten vil pendle.

Det er ikke meget, HK ved om flytningen endnu, men de håber på, at de snart får noget mere information.

- De er druknet i opsigelser derinde, og det har taget al deres tid. Det er vi selvfølgelig indforstået med, og vi har en aftale om, at de tager kontakt til os, når de ved noget mere om flytningen, siger Estrid Husen.

Det bliver billigere end ventet 

Prisen for udflytningen af statslige arbejdspladser er blevet sat ned fra 910 millioner kroner til 887 millioner kroner.

Det viser en rundringning, som netavisen Altinget har foretaget til en række myndigheder, der er ved at flytte ud.

Styrelsen har samtidig nedsat skønnet over udgifter fra 23,9 til 8,4 millioner kroner.

- Den væsentligste årsag til faldet i de forventede omkostninger er, at der er færre medarbejdere end først forventet, som nu forventes at vælge at flytte bopæl i forbindelse med udflytningen, skriver Styrelsen til Altinget.

Når medarbejderne ikke flytter med deres job, slipper styrelserne for udgifter til flyttegodtgørelse, flytning af bohavet, handelsomkostninger og huslejetab.

      /ritzau/TV ØST