Udeblev fra byrådsmøde - Venstre beskylder DF for at slå plat på coronasmitte

Dansk Folkeparti var udeblevet fra torsdagens byrådsmøde i Guldborgsund Kommune. Det får nu kritik fra Venstre, som mener, det er politisk spin.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De fem pladser tilhørende Dansk Folkeparti stod gabende tomme, da byrådet i Guldborgsund Kommune mødtes torsdag aften. Det har fået Venstres gruppeformand Ole K. Larsen op i det røde felt.

I et opslag på Facebook retter han en skarp kritik mod de fem politikere for at ville udnytte den alvorlige situation:

- Dansk Folkeparti er udeblevet fra aftenens byrådsmøde. Et forsigtigt men sandsynligvis kvalificeret gæt: Deres ulovlige fravær fra deres borgerlige ombud skal bruges til politisk spin. Et desperat forsøg på stemmeoptimering går tilsyneladende forud for deres pligt til at opfylde deres borgerlige ombud, skriver han i opslaget.

quote Ifølge Styrelsesloven er det ikke lovligt forfald

John Brædder (Guldborgsundlisten), borgmester

Borgmester John Brædder (Guldborgsundlisten) har delt opslaget på sin facebookside. Borgmesteren vil ikke kommentere Ole K. Larsens beskyldninger om, at DF vil bruge sagen til politisk spin.

- Men det er da påfaldende, at alle fem melder afbud til byrådsmødet. Jeg opfattede det som et ekstremt vigtigt møde, fordi vi også fik aftalt, hvordan vi driver kommunen videre, afholder udvalgsmøder via skype og så videre, mens vores medarbejdere er sendt hjem. Jeg har ingen interesse i at indkalde til et ligegyldigt møde i den situation, vi befinder os i, fastslår John Brædder.

Her kan du se opslaget på Ole K. Larsens facebookside:

DF afviser kritik

John Brædder oplyser, at Dansk Folkepartis gruppeformand, René Christensen, havde meldt afbud på grund af sit folketingsarbejde. Folketinget vedtog i aftes en vidtgående hastelov i et forsøg på at begrænse smitten med coronavirus.

- De fire øvrige medlemmer begrundede deres afbud med, at de ikke turde møde op, fordi de var bekymrede for smitterisikoen. Ifølge Styrelsesloven er det ikke lovligt forfald, oplyser borgmester John Brædder.

René Christensen afviser kategorisk, at Dansk Folkeparti forsøger at slå politisk plat for risikoen for smitte.

- Det er ikke noget, vi har koordineret. Slet ikke. Mine kolleger var simpelthen bekymrede for at føre smitte videre til andre mennesker. To af dem arbejder for eksempel med ældre og handicappede. Jeg synes, at facebookopslaget er ærgerligt og pinligt. Det er, som om Ole K. Larsen (V) ikke har forstået, hvor alvorlig situationen er. Og så forsøger han at lave politisk spin, mens hele samfundet lukker ned på grund af en corona, lyder det fra René Christensen.

Udgør borgmesteren en smitterisiko?

Ved byrådsmødet torsdag aften var der gennemført en række tiltag for at minimere risikoen for at sprede smitte. Der var ingen tilhørere, politikerne var rykket ud til væggene for at skabe mere afstand, og der var også en tom stol mellem hver af de folkevalgte.

quote Det er også værd at tænke på, at borgmesteren lige er kommet hjem fra Las Vegas

René Christensen (DF)

Men René Christensen kan alligevel godt forstå, at hans partikammerater valgte at melde afbud.

- Der var ikke noget på den byrådsdagsordenen, som ikke kunne have ventet. Det er også værd at tænke på, at borgmesteren lige er kommet hjem fra Las Vegas, hvor han har siddet med tusindvis af andre i en kæmpehal for at se Mark O. Madsen kæmpe. Og nu fraråder Udenrigsministeriet alle ikke nødvendige rejser til netop USA.

Vil det sige, at du mener, at borgmesteren udgør en smitterisiko?

- Ja, fastslår René Christensen (DF).

Ole K. Larsen oplyser til TV2 ØST, at han ikke har yderligere kommentarer til sit facebookopslag.

Der blev også afviklet byrådsmøde i Faxe Kommune torsdag aften.

Næstveds borgmester Carsten Rasmussen (S) oplyser fredag morgen, at han fortsat regner med at gennemføre byrådsmøde på tirsdag i næste uge.