¨

Tyve stjal over 50 af Henriks fugle: - Det bliver ikke sjovt at være indbrudstyv i min have

Henrik Hansen fra Sakskøbing fik stjålet over 50 fugle fra sit voliere. Nu har han fået nye fugle i sit voliere og har sikret sin have mod indbrudstyve. Foto: Privatfoto - Henrik Hansen

Henrik Hansen fik stjålet over 50 fugle. Ved hjælp af sponsorer og donationer har han næsten fyldt buret igen og sikret sit hjem.

- Jeg har fået en utrolig opbakning. Det er helt vanvittigt.

Sådan siger Henrik Hansen fra Sakskøbing. Den 10. juli fik han stjålet over 50 fugle fra sit voliere, Piphansens Småfugleplejehjem, der ligger i forlængelse af hans private hjem.

Det mest uhyggelige er jo, at det nok er nogen, jeg har åbnet mit hjem for, som har stjålet fra mig og misbrugt min tillid

Henrik Hansen, Piphansens Småfugleplejehjem

For siden han fik stjålet de mange fugle, har han mødt stor støtte fra både lokale, men også fra folk langvejs fra. Nu takker han for den store opbakning.

- Jeg vil takke jer for den utrolige opbakning, støtte og gavmildhed jeg har oplevet angående mit tyveri. Det var absolut noget, der har rørt mig til tårer, siger Henrik Hansen i en video på sin Facebook-side for Piphansens Småfugleplejehjem, hvor han viser rundt i volieret, der nu igen rummer mange forskellige farvede fugle.

Have er som Fort Knox

En indsamling blev startet kort efter tyveriet og den blev delt via Facebook. I løbet af en uges tid havde folk fra nær og fjern samlet 8.000 kroner ind til nye fugle til Piphansens Småfugleplejehjem.

Men donationerne stoppede ikke der.

- Der var en fra Nordjylland, der har sendt foder og fugleguf, og der er en fra Sønderjylland, der har sendt legetøj til fuglene, siger Henrik Hansen.

Læs også Tyve stjal over 50 fugle fra dyreven: - Jeg troede ikke, nogen kunne finde på det

Desuden har han fået sponsoreret overvågningsudstyr til haven og volieret, så det nu er sikret mod fugletyvene.

- Min have er som Fort Knox, siger Henrik Hansen og fortsætter:

- Det bliver ikke sjovt at være indbrudstyv i min have, siger han.

Fugl dukkede op i Rødby

Det var ukendte indbrudstyve, der havde fundet vej til volieret, og ved en fintælling viste det sig, at det var langt over 50 fugle, der manglede.

- Det var måske nærmere 150 fugle, der var blevet stjålet, siger Henrik Hansen.

Det har givet mig gnisten tilbage, kan man sige. Jeg var faktisk lige ved at sige, at det var ikke det værd, og så opgive at åbne for folk

Henrik Hansen, Piphansens Småfugleplejehjem

Én fugl blev fundet i Rødby Havn. Den var Henrik Hansen sikker på, var en af hans.

- Den havde fået lidt sort på sig, da jeg malede volieret, så den var ret nem at kende. Den er måske sluppet ud, da de har stjålet de andre, siger han.

Men ellers er der ikke spor af de andre fugle. Henrik Hansen mener, at de er blevet solgt til udlandet.

Har fået gnisten tilbage

Han er stadig rystet over, at nogen kunne finde på at bryde ind og stjæle fra ham. 

- Det mest uhyggelige er jo, at det nok er nogen, jeg har åbnet mit hjem for, som har stjålet fra mig og misbrugt min tillid. Man kender jo ikke folk, siger han.

Men han har dog åbnet for besøgende igen. Den store opbakning fra nær og fjern har givet ham lysten til at åbne op igen.

- Det har givet mig gnisten tilbage, kan man sige. Jeg var faktisk lige ved at sige, at det var ikke det værd og så opgive at åbne for folk. Men det har opbakningen givet mig lyst til igen, siger Henrik Hansen.

Efter aftale kan man besøge Piphansens Småfugleplejehjem gratis. 

Læs også Et lille plaster på såret: Lokale samler penge ind til fugleven

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App