Tyskerne vil have danske kokkeelever

Der mangler praktikpladser til regionens kokkeelever. I Tyskland er der til gengæld masser af pladser. Det udnytter erhvervsskolen CELF i Nykøbing Falster.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var en god håndfuld spændte kokkeelever, der tirsdag mødte på erhvervsskolen CELF i Nykøbing Falster. De fik nemlig besøg fra vores naboer mod syd, der kan tilbyde praktikpladser til danskerne.

- Det er umuligt at finde noget herhjemme, så jeg vil gerne afsted til Tyskland, siger Mai Britt Sørensen, der er en af de kokkeelever på CELF, som snart er færdig med grundforløbet. 

Mens der er mangel på praktikpladser i Danmark, er situationen omvendt i Tyskland.

- Der er stor efterspørgsel efter kokkeelever syd for grænsen, og danskerne er meget efterspurgt, fordi de har et skoleforløb og en god basisuddannelse med i rygsækken, forklarer Mette Lorentzen, der er uddannelseskonsulent ved Industri- og Handelskammeret i Flensborg.

Derfor har CELF indgået samarbejdet med tyskerne, og tirsdag skulle de interesserede elever så til samtale hos Mette Lorentzen og en tysk repræsentant.

Det hele skulle helst foregå på tysk, og her kom nogle af de danske elever til kort. Men øver de sig godt og grundigt på de fremmede gloser, skal der nok også være en plads til dem, lover uddannelsesvejlederen.

Nu går arbejdet i gang med at matche eleverne med restauranter i Nordtyskland, og om en måneds tid tager CELF-eleverne sydpå for at besøge deres forhåbentlig kommende praktiksted.