¨

Tyskere kæntrede ved stort sejlerstævne – senere fandt 12-årig pige de efterladtes ejendele

Foto: Jesper Truelsen - TV2 ØST

Tyskerne mistede blandt andet en rygsæk, som 12-årige Adeline fandt.

Der vil være masser af sejlbåde på vandet omkring Lolland og Falster de næste dage, når kapsejladsen Vegvisir Race løber af stablen på havnen i Nykøbing Falster.

For tredje gang bliver stævnet afholdt, og kapsejladsen betegnes allerede som et af landets største sejlsportsevents, hvor flere professionelle sejlere deltager.

I dag var der i forbindelse med sejladsen et helt specielt møde på havnen.

Den tyske sejler Jasper Marwege, der under dramatiske omstændigheder deltog i sejladsen sidste år, fik nemlig lejlighed til at hilse på en helt særlig ven.

Vi mistede de fleste af vores ting, blandt andet den rygsæk Adeline fandt

Jasper Marwege, Sejler

Sidste år kæntrede Jasper Marwege med sin båd ved Agersø og måtte se sine ejendele forsvinde i havet, men den ulykkelige hændelse førte også noget godt med sig.

- Båden kæntrede, vi faldt i vandet og blev reddet af en helikopter. Vi mistede de fleste af vores ting, blandt andet den rygsæk Adeline fandt. Vi fik kontakt og skrev nogle e-mails sammen, siger Jasper Marwege.

Artiklen fortsætter under billedet.

  Foto: Jesper Truelsen - TV2 ØST

- Jeg var ude og gå langs vandet, og så finder jeg en taske, som tilhører Jasper, og der lå alle hans ejendele, og så startede eventyret der fra, siger Adeline Hilletup Carlsson fra Stigsnæs.

Der lå alle hans egendele, og så startede eventyret der fra

Adeline Hilletup Carlsson, Stigsnæs

Tasken skulle naturligvis tilbage til sin ejermand i Tyskland, og det sørgede 12-årige Adeline Hillerup Carlsson for til stor glæde for den tyske sejler.

Artiklen fortsætter under billedet.

  Foto: Jesper Truelsen - TV2 ØST

- Vi var så imponerede over, at en pige på 12 år tog mere ansvar end mange voksne. Vi synes, at den historie skulle fortælles, siger Jasper Marwege.

Vegvisir Race afholdes torsdag til søndag.

  Foto: Jesper Truelsen - TV2 ØST

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App