TV2 og TV ØST rykker valgdækningen til Horbelev

På torsdag rykker TV2 og Poul Erik Skammelsen sammen med TV ØST og vært Anja Al-Erhayem valgdækningen til Horbelev på Falster. Duk op og overvær livesendingerne

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Horbelev bliver omdrejningspunktet for valgdækningen, når TV2 sammen med TV ØST torsdag sender fra Nordøstfalsters Fremtidtidsforenings (NØF) lokaler.

Udkantsproblematikker som manglende mobil- og interdækning, realkreditlån og arbejdspladser bliver nogle af emnerne, som den gamle skole i Horbelev skal lægge bygning til, og foreningen glæder sig over at være blevet valgt til formålet.

- Vi er da stolte over at skulle lægge lokaler til. Det bekræfter os i, at vi gør de rigtige ting, og vi er glade for, at nogen har lagt mærke til vores arbejde. Det bliver sjovt komme på landkortet. Vi har vist, at man kan vende en negativ fraflytning til positiv tilflytning, og at det kan betale sig at investere i udkantsdanmark, siger Torben Stjernholm, formand for NØF.

Kunst og klubber

Det er 11 år siden, at skolen i Horbelev lukkede. Siden overtog friskolen frem til 2009, og i 2011 købte NØF bygningerne. På fem år er der oprettet fem foreninger, der tæller alt fra motions- og børneklub til kunst og amatørteater, og snart skal bygningerne shines op for 8,5 millioner fra blandt andet fonde.

Det bliver Poul Erik Skammelsen med sit program 22 Skammelsen, som åbner livesendingen klokken 22 fra Horbelev, og efterfølgende tager Anja Al-Erhayem over og tager sig af TV ØSTs del fra klokken 22.35. Interesserede er velkomne til at komme og se med. Allerede fra klokken 14 begynder folkene bag at gøre klar, og foreningsmenneskerne i NØF holder cafeen åben.