Turisterne valfarter til Falster

Nye tal viser en stigning i antallet af turister, der besøger Guldborgsund Kommune. Antallet af overnatninger i kommunen er højere end før coronakrisen.

Antallet af overnatninger i Guldborgsund Kommune er steget med 25 procent, hvis man ser på januar til juli i år i forhold til samme måneder i 2017. Det viser tal fra Visit Denmark. 

Den stigning kan man godt mærke på Hotel Falster. Her er der travlt som aldrig før. Der er fart på nu, og det har der været hele sommeren.

- Vi har set mange danske turister, hvor flere, når man taler med dem om morgenen, siger, jamen her har vi sørme aldrig været før og hold da op, hvor har I meget at byde på, siger hotellets ejer Tina Vindfeld.

Ifølge Erhvervshus Sjælland er udviklingen kun begyndelsen på lidt af et eventyr, som kan blive endnu større, når de udenlandske turister for alvor begynder at vende tilbage til Lolland og Falster.

Mangler overnatningsmuligheder

Faktisk skal der gøres noget nu for ikke at blive blæst omkuld af succesen. Det mener destinationschef hos Visit Lolland-Falster, Brian Lindo.

- Vi skal have flere overnatningssteder, vi skal have flere restauranter, vi skal have flere oplevelser, for ellers kan vi simpelthen ikke tage imod den masse, der kommer, siger han, og fortsætter:

- Vi skal huske på, at de internationale er først lige kommet tilbage, og det er de tyske, der er kommet tilbage. Det varer et stykke tid før svenskere og nordmænd og hollænderne kommer, så vi er glade - men også meget fokuserede på, at man skal have arbejdet gjort for at sikre at de internationale kommer tilbage.

Erhvervshus Sjælland ser også udfordringen i, at der mangler overnatningsmuligheder til turisterne. Her siger direktør, Mads Váczy Kragh, at det bliver en øvelse i at få folk til at opbygge kapaciteten.

Men Hotel Falster er i hvert fald klar til ryk ind. 70 værelser står klar, og Tina Vindfeld er fortrøstningsfuld.