¨

Trods vejr ser landmænd lyst på årets høst

Foto: TV ØST

De kolde sommerdage har forsinket høsten for landmand Jesper Tambour fra Guldborg. Alligevel ser han og en planteavlskonsulent lyst på årets høst.

Hos landmand Jesper Tambour kom både vinterbyg og græsfrøene i hus i sidste uge. Nu venter landmanden fra Guldborg på Lolland på at hveden og byggen også bliver klar til høst.

Regn og de koldere sommerdage betyder, at høsten på Lolland i år falder fem-seks dage senere end sidste år. Det kan dog variere alt efter hvor i regionen, man befinder sig. Det kommer nemlig an på mængden af nedbør og antallet af solskinstimer. På trods af den senere høst er planteavlskonsulent hos Dansk Landbrug Sydhavsøerne, Erik Skov Nielsens, høsteprognose positiv.

- Umiddelbart tegner det til at blive en fin høst. Det har ikke været for varmt sommer, som turister vil have det, men stille og roligt med lidt nedbør i ny og næ, som har holdt det fint i gang, siger Erik Skov Nielsen.

De fleste danskere har den seneste tid ønsket vejret hen, hvor peberet gror. Men Jesper Tambour har været godt tilfreds, når det kommer til hans 270 hektar land.

- Det ser fornuftigt ud med høsten i år, men det er ikke til at sige, før vi har det inde i majetærskeren og det ligger på lageret, siger Jesper Tambour. 

Både rug og byg skal minimum blive på markerne et par dage endnu, før Jesper Tambour regner med at høste det - hvis vejret holder, hvad det lover. 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App