¨

Trods krav fra byret og landsret: Fange nægtet løsladelse fra fængslet

Arkivfoto. Foto: Kriminalforsorgen

Direktoratet for Kriminalforsorgen er blevet meldt til politiet, fordi direktoratet blokerede for prøveløsladelse af en fange, trods to domstolsafgørelser.

Storstrøms Fængsel indstillede en fange til prøveløsladelse, og både Retten i Nykøbing Falster og Østre Landsret besluttede, at han skulle prøveløslades. Alligevel nægtede Direktoratet for Kriminalforsorgen at løslade manden, fordi han havde banderelationer. Det skriver Politiken.

Den 39-årige fange havde afsonet to tredjedele af sin straf på halvandet års fængsel. Han har opført sig godt i fængslet, og det er første gang, at er idømt en fængselsstraf. Det burde således være efter bogen og normal sædvane, at han blev prøveløsladt. Imidlertid kræver reglerne i den såkaldte bandepakke 3 fra 2017 at han skal blive i fængslet tiden ud. Det er disse regler, som Direktoratet for Kriminalforsorgen holder sig til trods indstillingen fra fængslet og de to domstolsafgørelser.

Selvom Østre Landsret som anden retsindstands krævede løsladelse den 18. juli, så skete der intet i sagen. Derfor meldte fangens advokat den 24. juli Direktoratet for Kriminalforsorgen til politiet for uberettiget frihedsberøvelse af hans klient. Først den 6. august vælger Direktoratet for Kriminalforsorgen at følge rettens afgørelse og løslade manden. De forklarer, at årsagen til at de venter med løsladelsen er, at de forsøger at få den bragt for højesteret, da de mener, at der er tale om en principiel afgørelse.

En række juraeksperter kritiserer dog i avisen Direktoratet for Kriminalforsorgen, som de er gået for langt i sagen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App