Tricktyve gik efter ældre kvinder

2 kvinder på henholdsvis 92 og 96 år blev tirsdag eftermiddag ofre for tricktyve på Falster.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Lad være med at lukke folk ind, som du ikke kender.

Sådan lyder rådet fra politiet gang på gang. Men den anmassende adfærd fra tricktyvene gør det svært for mange at holde tyvene fra døren.

Ville sælge creme

Det oplevede 92-årige Ketty Nielsen fra Nykøbing Falster, da der pludselig stod to personer i hendes stue under påskud af, at de ville sælge hende noget creme. 

- Den unge dame, der kom her, hun sagde til mig, at mit armbånd var det flotteste smykke hun nogensinde havde set. Og før jeg vidste af det, så var mit armbånd i hvidguld blevet stjålet, siger Ketty Nielsen.

Flere tyverier

Også en 96-årig kvinde fra Nørre Alslev blev i går eftermiddags udsat for tricktyveri. Her ringede en ukendt kvinde på hos den 96-årige og udgav sig for at være en overbo, der ville se den 96-åriges komfur. Det lykkedes kvinden at aflede den 96-åriges opmærksomhed, og da hun var gået, opdagede den 96-årige, at der var stjålet både smykker og kontanter fra et tilstødende værelse.

Politiet på bar bund

Der er ikke signalement af nogen af tyvene. Politiet er da heller ikke endnu helt sikre på, at det er de samme gerningsmænd, der står bag tyverierne, men de opfordrer befolkningen til at ringe 114, hvis de har set noget mistænkeligt.

- Vi ved ikke, hvordan pokker folk finder frem til de ældre mennesker, men det er måske nogen, der har lidt lokalkendskab, som så giver oplysninger videre til de her tyvebander, siger Vicepolitikommissær Arne Holdensen fra Lokalpolitiet i Nykøbing Falster.

Guldarmbånd forsvundet

Tyvene fandt ikke noget i Ketty Nielsen toiletbord. De smykker, som lå her, blev nemlig stjålet ved et indbrud for få år tilbage. Ketty Nielsen håber dog, at hun igen kommer til at se sit hvidguldsarmbånd igen.

- Det er et armbånd, jeg har fået af min søn. Det er så forfærdeligt som noget kan være. Det synes jeg virkelig, siger Ketty Nielsen.

Har du oplysninger i sagen, så kontakt politiet på 114.