Traktor vælter på tværs af tunnel

Flere steder i regionen har bjærgningskøretøjer travlt med at hjælpe trafikanter, som er kommet glat afsted på den glatte is.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En traktorfører kom tirsdag formiddag i problemer, da han skulle køre sin traktor med læs ad en mindre vej under Sydmotorvejen på Nordfalster.

Vejen ned til tunnelen under motorvejen var så glat, at føreren mistede kontrollen og traktoren væltede. Han er blot en af dem, Toreby Bjærgning har været ude for at hjælpe i formiddag.

quote Da han så kommer ned ad bakken med halmlæs på, slingrer den fra ham og snurrer hele vejen rundt

Anders Jalkiewicz, stationsleder, Toreby Bjærgning

- Han kommer kørende ned ad Skovby Tværvej. Der går det lidt ned ad bakke, hvor man kører under motorvejen, og der lå nok tre centimeter is, så man kunne slet ikke stå der, forklarer Anders Jalkiewicz, der er stationsleder ved Toreby Bjærgning, og tilføjer:

- Så da han så kommer ned ad bakken med halmlæs på, slingrer den fra ham og snurrer hele vejen rundt.

Den tur fik traktoren til at vælte og glide på tværs inde i tunnelen. Herfra har Anders Jalkiewicz hjulpet med at få den på højkant igen. Føreren slap chokket, men traktoren skal en tur på værksted.

- Vi har trukket den rundt, og så har vi rejst den op og fået den op på en blokvogn. Nu kører vi den på værksted. Der er ødelagt lidt skærme og tag på den, men den er egentlig sluppet billigt, siger Anders Jalkiewicz.

Læs også
Halmtransport væltet i rundkørsel
Læs også
Halmtransport væltet i rundkørsel

Han fortæller, at vejen frem til tunnelen var så glat, at det var vanskeligt at komme ned til traktoren, men det lykkedes ved at køre langs rabatten.

Det er ikke eneste sted, hvor frosten viser tænder. Toreby Bjærgning har flere biler på vejene i dag og har allerede været ude til flere opgaver.

- Vi har meget at se til. Lige nu er der en bus i rabatten, en bil på en mark og meget mere. Der er rigeligt. Der er meget glat på de små veje. De store er saltet, så det er ikke så slemt der, siger Anders Jalkiewicz.