To nye ambulatorier indvies - nu er der nye rammer til diabetespatienter samt børn og unge

Nye rammer til både diabetespatienter og børne- og ungdomsambulatoriet bliver fredag indviet på Nykøbing Falster Sygehus.

Fredag indvier Nykøbing Falster Sygehus et nyrenoveret Steno diabetes-, stofskifte- og osteoporoseambulatorium, der er udvidet for at skabe mere plads og bedre rammer til behandling og undersøgelse af patienter. 

Samtidig indvier sygehuset også et nyt børne- og ungdomsambulatorium, skriver Region Sjælland i en pressemeddelelse.

De to ambulatorier på Nykøbing F. Sygehus har været gennem en omfattende modernisering for at være bedre rustet til patienterne i fremtiden. 

På Ejegodvej er sygehusets nye Steno diabetes-, stofskifte- og osteoporoseambulatorium ombygget og har fået en ekstra etage, mens Børne- og ungdomsambulatoriet flytter til nye og mere imødekommende lokaler ved sengeafdelingen for at skabe bedre sammenhæng i behandlingen af børn og unge.

- Jeg glæder mig over de nye rammer, som betyder, at vi kan skabe nogle endnu mere attraktive sundhedstilbud for en lang række borgere tilknyttet Nykøbing F. Sygehus. Det er vigtigt, at vi også kan tilbyde specialiseret behandling til alle borgere i den sydlige del af vores region, hvad enten det drejer sig om diabetes, et barn med en kronisk sygdom eller noget helt tredje. Her spiller Nykøbing F. Sygehus en afgørende rolle for at sikre lige adgang til sundhed, siger regionsrådsformand Heino Knudsen (S).

Fremtidssikrede faciliteter

Med det nye ambulatorium på Ejegodvej får diabetespatienter mere plads til behandling og undersøgelse i lyse og imødekommende lokaler, som adskiller sig fra klassisk sygehusbyggeri. Udvidelsen giver blandt andet plads til en nyetableret fodklinik med egen fodterapeut og bedre faciliteter til øjenundersøgelser.

- Diabetes påvirker børn, voksne og familier på mange måder, så derfor er jeg stolt over, at vi nu har skabt bedre rammer for den samme gode behandling af diabetespatienterne på Nykøbing F. Sygehus. Det har rigtig stor betydning, blandt andet fordi Region Sjælland er den region i landet, der i forhold til indbyggertallet har den største forekomst af diabetes, siger Lise Tarnow, centerdirektør i Steno Diabetes Center Sjælland.

quote Ved at have sundhedstilbud tættere på borgerne er vi også med til at skabe lighed i sundhed

Ricco Dyhr, direktør, Nykøbing F. Sygehus

Ombygningen er finansieret af Steno og er ifølge Lise Tarnow et godt eksempel på, at Stenos aktiviteter for at forbedre behandlingen for diabetespatienter også gavner andre patientgrupper. Ambulatoriet får navnet Steno diabetes-, stofskifte- og osteoporoseambulatorium og skal, som navnet antyder, også rumme behandling af patienter med andre stofskiftesygdomme og osteoporose.

Nærhed i diabetestilbud

På Nykøbing F. Sygehus glæder sygehusdirektør Ricco Dyhr sig over, at Regionsrådet i Region Sjælland som den eneste region i landet har valgt en decentral struktur for sit Steno Diabetes Center og har forankret det som en del af de eksisterende sygehuse med diabetestilbud tæt på borgeren.

- Ved at have sundhedstilbud tættere på borgerne er vi også med til at skabe lighed i sundhed. Vi får nu mere moderne lokaler til at behandle vores patienter i, samtidig med at vi også kan tilbyde bedre faciliteter til patienter med stofskiftesygdomme og osteoporose i det nye ambulatorium, fordi Steno Diabetes Center Sjælland har tænkt i den mulighed, siger Ricco Dyhr.

Løft til behandling af børn og unge

Sygehusets nyrenoverede børne- og ungdomsambulatorium er også sket i samarbejde med Steno Diabetes Center Sjælland. De nye lokaler er lysere og indrettet i en mere hjemlig atmosfære med eksempelvis sofaer for at være mere i øjenhøjde med de yngste patienter.

- Det bliver et kæmpe løft for alle de børn og unge samt deres familier, som vi ser i ambulatoriet. I og med at det sker i et samarbejde med Steno Diabetes Center Sjælland, betyder det, at vi også kan forbedre rammerne om diabetesbehandlingen af børn, fordi der blandt andet er etableret en flot tilbygning med et træningskøkken, hvor børn med diabetes og deres familier kan lave mad sammen og få rådgivning om den rigtige sammensætning af kost, siger Ricco Dyhr.

Nykøbing F. Sygehus indvier Steno diabetes-, stofskifte- og osteoporoseambulatorium fredag klokken 11 på Ejegodvej 47, mens Børne- og Ungdomsambulatorium indvies klokken 12.30 på Strandboulevarden 68. 

Regionsrådsformand Heino Knudsen, sygehusdirektør Ricco Dyhr og Steno Diabetes Center Sjællands centerdirektør Lise Tarnow er blandt talerne.