Tiltalt betjent flov og ked af det

Sagen mod den politimand, som er tiltalt for underslæb er yderst ulykkelig. Sådan lyder det fra anklageren i sagen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Jeg ser det, som en ulykkelig sag, det er jo folk som hr. og fru. Danmark, som har været i arbejde, og som nu bliver tiltalt for at have gjort noget ulovligt, siger anklager Mads Schønning Frandsen i sagen om en politibetjent, der er tilalt for at have opkrævet bøder fra folk ulovligt og behold pengene selv.

I følge den tiltalte politimands forsvarsadvokat, fortryder betjenten sine handlinger. 

- Han har det utrolig dårligt, han er ikke stolt af det. Det var jo en drengedrøm at være politibetjent. Nu er sagen jo ikke endeligt afgjort, men alt tyder på, at han ikke kan blive ved med at være politibetjent, siger forsvarsadvokat Martin Cumberland.

Økonomiske problemer

I retten er det kommet frem, at det var økonomiske problemer, der fik betjenten til at opkræve færdselsbøder fra udlændinge for derefter selv at beholde pengene.

Betjentens private økonomi lå i ruiner. Han boede sammen med sin kæreste i Sorø, kæresten var sygemeldt med depression, og de havde allerede lånt penge af hans forældre for at få enderne til at nå sammen.

Den 35-årige betjent er tiltalt for at have narret bødepenge fra udlændinge for cirka 30.000 kroner, og TV ØSTs reporter i retten fortæller, at betjenten tydeligt er flov over det, han har gjort og ked af det.

Han er tiltalt for i alt 14 forhold, og han har erkendt sig skyldig i fem af forholdene. Også kvinden, der var hans kæreste på tidspunktet for bødeopkrævningerne, er tiltalt i sagen, men nægter sig skyldig i at have opfordret betjenten til at handle, som han er anklaget for at have gjort.